Tineri arabi ortodocşi în vizită la ctitorii brâncoveneşti din Arhiepiscopia Râmnicului

0

„Tineri din Liban, Siria şi Iordan, însoţiţi de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, al Patriarhiei Antiohiei şi al Întregului Orient, şi slujitorul Comunităţii Antiohiene din România, se află în perioada 1-10 septembrie în pelerinaj în Patriarhia Română, la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu. Miercuri, 4 septembrie, pelerinii arabi au fost primiţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului”, informează într-un comunicat Arhiepiscopia Râmnicului.
„Tineri din Liban, Siria şi Iordan, credincioşi ortodocşi care aparţin de Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient, se află de câteva zile într-un pelerinaj în ţara noastră la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.
Miercuri, 4 septembrie, grupul de pelerini, condus de Preasfinţitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum şi slujitorul Comunităţii Antiohiene din România, a fost primit la Centrul Eparhial al Râmnicului de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie. Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit succint despre cetatea Râmnicului, numită şi „cetate a cărţii”; despre relaţiile pe care Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu, Sfântul Antim Ivireanul şi alţi domnitori şi ierarhi le-au avut cu Patriarhia Antiohiei, mai ales pentru sprijinirea materială a mănăstirilor din spaţiul oriental, dar şi despre călătoriile pe care le-au întreprins în Ţările Române ierarhi arabi, precum patriarhul Macarie al III-lea Zaim, călătorie care a fost consemnată în cronica diaconului Paul de Alep. De asemenea, grupul de pelerini arabi avizitat grădina din incinta Centrului Eparhial în care a fost aşezată Crucea ierarhilor Arhiepiscopiei Râmnicului.
Pe lângă vizitarea ctitoriilor brâncoveneşti, tinerii ortodocşi arabi au vizitat şi alte vetre monahale istorice din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului.
Este al V-lea an consecutiv în care Centrul pentru Studii Ecumenice (ESC) din Iordania, pe care Preasfinţitul Părinte Episcop Qais de Erzurum îl conduce, organizează, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, un pelerinaj de studii cu tema „Pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, adresat tinerilor ortodocşi din Orientul Mijlociu, cu scopul „de a cunoaşte îndeaproape viaţa şi activitatea Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, a precizat Preasfinţia Sa, se mai arată în comunicatul citat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ