Comunicat de presă
ALDE Dolj: Nu mai vrem o ţară a muncii ieftine!

Deputat Ion Cupă, vicepreşedinte naţional ALDE: „Continuăm eforturile guvernării din ultimii ani, de a crește veniturile românilor, sau ajutăm la instalarea unui guvern PNL-USR pregătit să taie salarii și pensii?! Aceasta-i întrebarea!“.

0

„Mandatul primit de la români în 2016 a fost acela de a asigura o viață mai bună pentru toţi românii. În primul rând, prin creșterea veniturilor.
Am asumat împreuna cu PSD, în pofida tuturor criticilor de profesie, să creștem salariile şi pensiile pe măsura creşterii economiei. Am făcut politici inteligente şi am crescut economia. Am crescut salarii şi pensii în mod constant. Înțelegând că România nu poate aspira la o dezvoltare accelerată rămanand ţara muncii ieftine.
Astfel, în 2 ani şi 10 luni am crescut salarii şi pensii cu 45%. Puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 25%. Am generat cea mai mare creştere a investiţiilor productive din trim. III al anului 2008 încoace!
România a înţeles în aceşti ani că pentru a câştiga competiţia cu viitorul trebuie să plătim corect munca oamenilor, să creştem constant veniturile pentru a genera şi în acest mod creştere economică.
Iată şi alte ţări responsabile pentru destinul cetăţenilor lor înţeleg că aceasta este calea spre dezvoltare-creşterea veniturilor. Polonia a luat în aceste zile decizia de a dubla salariul minim la aprox 1000 de euro, pâna în 2023.
România nu se poate opri pe acest drum dacă vrea sa fie între câștigatoriii competiţiei globale. România nu trebuie să mai fie țara muncii ieftine. De aceea, eu cred că trebuie sprijinite forţele politice interne care mizează pe creșterea veniturilor populaţiei şi nu cele care, în numele falselor echilibre macroeconomice, vor să readucă austeritatea tăind salarii şi pensii“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ