Şeful ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, nominalizat pentru portofoliul de la Energie

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a decis nominalizarea trei reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după retragerea ALDE de la guvernare. Printre cei trei se regăseşte şi preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, propus pentru Ministerul Energiei. Cupă s-a făcut remarcat în ultimele zile după ce a criticat extrem de dur alianţa dintre ALDE şi Pro România, precum şi renunţarea la un candidat propriu la alegerile prezidenţiale în favoarea susţinerii unui independent.

0

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor din luna august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm imaginea României în plan extern”, a precizat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă.

Cupă: „Am acceptat propunerea doamnei premier Dăncilă“
Preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a declarat că a decis să accepte propunerea premierului Viorica Dăncilă deoarece este nevoie de stabilitate. „Am acceptat propunerea de a prelua portofoliul Energiei pentru a onora, în continuare, mandatul politic primit de la cetățeni în 2016, acela de a contribui la buna guvernare și la stabilitatea țării.
Am o obligație majoră față de doljenii care au votat pentru mine în 2016 si față de toți românii care au investit încrederea lor in PSD-ALDE. Sunt un om al raţiunii, echilibrului şi al faptelor. Domeniul energiei este unul vital pentru dezvoltarea economică şi socială a României. Acest domeniu are nevoie de stabilitate şi de investiţii inteligente care să aducă avantaje competitive pentru România. Cred că pot contribui la atingerea acestor obiective. Din aceste considerente am acceptat propunerea doamnei premier Dancilă de a prelua portofoliul Energiei“, a declarat Cupă.
Parlamentarul doljean consideră că, în timpul guvernării PSD-ALDE, s-au înregistrat progrese mari, atât în direcția dezvoltării economice a țării, cât și în cea a creșterii veniturilor populației. „Toate aceste lucruri nu trebuie abandonate din motive de competiție politică sau de interese personale. Nu există o alternativă validă astăzi la actualul program de guvernare. Austeritatea, scăderea salariilor și pensiilor nu reprezintă o alternativă dorită de români. De aceea, este fundamental sa asigurăm stabilitatea țării. Este decisiv sa asigurăm continuarea bunei guvernări“, a mai spus liderul ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ