Preot craiovean apropiat de mitropolitul Irineu, implicat în cazul Caracal
„Cumătrul” Nardin, faţă în faţă cu procurorii DIICOT

Ca şi cum nu ar fi fost suficient de încâlcit, cazul „Caracal“ capătă noi valenţe odată cu implicarea unui slujbaş al Domnului, preot din imediata apropiere a mitropolitului Olteniei, ÎPS Irineu. Conform unor surse judiciare implicate în tragicul caz din oraşul oltean Caracal, preotul Ştefan Nardin, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din centrul Craiovei, a fost chemat la audieri în Bucureşti de cel puţin două ori şi i-au fost solicitate declaraţii cu privire la Gheorghe Dincă, odiosul criminal aflat acum în custodia statului român.

0

Tragicul caz al crimelor de la Caracal capătă noi valenţe cu fiecare zi în care cercetările avansează. Surse judiciare susţin că în anchetă, în calitate de martor până în prezent, se regăseşte şi preotul craiovean Ştefan Nardin, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din centrul Craiovei. Aceste surse, cărora, din motive lesne de înţeles, le protejăm identitatea, ne-au dezvăluit că Gheorghe Dincă şi preotul Ştefan Nardin sunt cumnaţi, cei doi fiind căsătoriţi cu două surori. „A fost chemat de două-trei ori la Bucureşti în ultimele două săptămâni. Iniţial, nu s-a ştiut că Dincă ar avea un cumnat însă, ulterior, ca urmare a avansării cercetărilor, am aflat şi acest detaliu. Evident, în încercarea noastră de a creiona profilul acestei bestii cu chip uman, era imperios necesar să discutăm şi cu preotul din Craiova. Nu este deloc exclus ca şi în săptămânile care urmează preotul craiovean să fie chemat pentru noi audieri, totul depinde de modul în care decurge ancheta“, ne-a declarat unul dintre ofiţerii DIICOT Bucureşti.
Preotul Ştefan Nardin este o figură controversată a ortodoxiei craiovene, unul dintre parohii foarte apropiaţi de mitropolitul Irineu. De numele preotului se leagă un scandal monstruos în perioada în care a uzurpat postul de paroh al bisericii „Sfânta Parascheva” din Craiova. La vremea respectivă, enoriaşii pur şi simplu l-au luat la goană pe Nardin, supăraţi că Arhiepiscopia Craiovei l-a numit în parohia lor după ce preotul lor de suflet, Cristian Alexe, a fost mazilit. „Această biserică este ridicată din banii noştri şi cu ajutorul fostului preot, care ne-a fost alături şi care a muncit efectiv la construcţia ei. Preotul Nardin nu are ce să caute aici să ţină slujbe. La început a spus că o să îl ajute pe preotul nostru, iar acum l-a dat la o parte. A venit aici prin pile, nu prin concurs cum se face într-o ţară democratică”, a declarat pentru agenţia de presă Mediafax, Neagu Toma, unul dintre enoriaşii revoltaţi de modul samavolnic prin care a fost impus Nardin. Conform unor surse din interiorul Arhiepiscopiei, şi atunci, ca şi acum, preotul Nardin era foarte apropiat de mitropolitul Irineu, fiind unul dintre preoţii intens promovaţi de către acesta.
Nici în prezent peotul Nardin nu este ocolit de controverse. Enoriaşii de pe raza bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina“ se întreabă ce funcţii ocupă pe statul de plată al parohiei cei doi tineri care locuiesc în prezent în casa parohială şi care sunt implicaţi „adânc“ în tot ceea ce înseamnă activitate economică a bisericii.
Din păcate, am încercat în repetate rânduri să îl contactăm pe preotul Nardin, atât telefonic cât şi la locul de muncă, însă de fiecare dată demersurile noastre au fost zadarnice. Vom reveni cu detalii în săptămânile care urmează.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ