Președintele ALDE Dolj, critici dure la adresa noului proiect politic nășit de Tăriceanu și Ponta
Deputatul Ion Cupă: „Alianța pentru 1 OM“ nu este oare o Alianță pentru câțiva oameni de la vârful celor două partide?!

După ce conducerea ALDE a decis să rupă alianța cu PSD, și implicit ieșirea de la guvernare, în favoarea unei noi înțelegeri cu partidul lui Victor Ponta, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu pare că stă pe un butoi cu pulbere. Astfel, pe lângă membrii formațiunii care au decis să demisioneze și să rămână alături de social-democrați, tot mai multe voci din ALDE critică direcția spre care se îndreaptă partidul. Unul dintre liderii nemulțumiți este și președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, care, într-o postare pe pagina sa de facebook, atacă dur proiectul negociat de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta.

0

Iată ceea ce a postat liderul ALDE Dolj:

De câteva zile, ALDE e pe buzele tuturor: Președinte, Premier, analiști, comentatori, cetățeni. ”Penibili”, ”ridicoli”,”trădători” sunt principalele etichete ce ni se lipesc.
Mă întreb cum am ajuns din busola guvernării și a stabilității politice, dintr-o voce politică rațională, echilibrată să fim catalogați negativ din toate părțile?! Cum am ajuns să fim sursa unei instabilități politice și guvernamentale care folosește oricui, mai puțin românilor, militanților și votanților ALDE?!
Oare nu cumva nu ne-am apărat așa cum trebuie partidul și am cedat nepermis unor Casandre străine de interesul legitim a ceea ce am vrut și vrem să fim: o forță liberală autentică de secol 21 ?!
Văd în aceste zile lideri locali, parlamentari, militanți ALDE bulversați, peste tot în țară. Bulversați de renunțarea simultană și la o candidatură prezidențială proprie, în care toți am investit atâtea speranțe de relansare politică, și la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive.
Și mai văd în aceste zile pe liderul noului aliat politic că vorbește dezinvolt despre Opoziția de Stânga (??!!) pe care am reprezenta-o noi, ALDE și ProRomânia împreună. Și-l mai aud vorbind pe Victor Ponta de o fuziune între cele două partide!!! Iar liderii noștri nu schițează NICIUN gest în apărarea identității noastre liberale.
Pe ce drum mergem? Cine mai suntem noi, ALDE?
”Alianța pentru 1 OM”, asa cum am înțeles ca se numește alianța electorală cu partidul lui Ponta (fără să ne consulte nimeni pentru această denumire), nu este oare, în fapt, o Alianță pentru câțiva oameni de la vârful celor două partide?!
Sentimentul că suntem aduși într-un joc care nu e cel pe care voiam noi să-l jucăm – cu onoare si responsabilitate pentru români si viața lor, promovându-ne valorile și proiectele liberale pentru România – devine tot mai acut.
În general, agitația asta politică surdă pentru câștigarea unui meci înainte de a se juca pe teren nu e de bun augur pentru democrația românească. Mie nu-mi plac meciurile decise înainte ca jucătorii să intre în teren…
Va trebui să cumpănim bine și repede! Cu mintea noastră a celor care am construit un partid liberal și democrat în care și-au pus speranțele sute de mii de români…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ