Consilierii locali ai PNL atacă proiectul de rectificare a bugetului municipal aflat pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din august
Adriana Ungureanu (PNL): Tocăniță culturală cu sifon, în loc de investiții în sănătate la Primăria Craiova

Adriana Ungureanu critică prioritățile bugetare ale conducerii primăriei Craiova, acuzându-i pe edili că neglijează sănătatea în favoarea altor domenii.

0

Mai precis e vorba de un „mega-spectacol” plănuit de conducerea Operei Române Craiova pentru toamna acestui an, pentru care a solicitat suplimentarea bugetului de la primăriei. „Din 5, 6 milioane, peste 3 milioane merg la stadionul de atletism, deși această investiție era deja bugetată, nu văd de ce e nevoie de o suplimentare. Dar ce mă deranjează cel mai mult e să văd că Parte din bugetul imaginii Primăriei Craiova se duce căte Opera Română, ca să dăm să organizeze un mega spectacol o firmă privată. Eu îi spun tocănița culturală pentru sifonarea a 11 miliarde de lei vechi. Asta în condițiile în care opera e condusă în continuare de un director care își permite să răspundă în bataie de joc la interpelările consilierilor, pentru că lui i se permite orice. Opera Română Craiova se abate pe zi ce trece de la menirea sa. Dăm bani pentru scenă și lumini, pentru cazarea artiștilor și pentru asigurarea gazonului la această tocăniță culturală organizată de Operă. Am ajuns impresari. Elena Teodorini se răsucește în mormânt”, a spus Adriana Ungureanu.
Consilierul PNL crede că, în schimb, edilii ar trebui să avantajeze la rectificare investițiile în sănătate. „De trei ani de când sunt consilier local cer să se aloce bani pentru dotarea unităților medicale din Craiova cu echipamente performante. Mi se promite în fiecare an că se vor aduce. Cu toate astea, abia acum la rectificarea bugetară au 56 de miliarde de lei vechi de la Guvern ca să mai facă niște investiții și reușesc abia acum să dea 400.000 de lei pentru amenajarea unui spațiu pentru RMN la Filantropia. Nu mai spunem că nu există niciun ecograf la secția de endocrinologie, că nu au laborator autorizat RENAR. E același spital unde s-au luat televizoare și frigidere de 200.000 de lei, dar nu s-au pus în saloane pentru că, s-a spus, nu erau bugetați bani pentru cablu și pentru prize. Am cerut organizarea unui salon ATI la Neurologie pentru că sunt pacienți care sunt aduși aici în stare gravă. Nu au salon ATI, sunt trimiși la spitalul nr. 1 unde sunt doar două doctorițe deci nu se poate asigura o gardă adevărată. Nu mai spunem că nu se dă drumul la clinica de chirurgie, deși e sub egida consiliului județean și doctorii de acolo sunt disperați. Nu mai spunem că nu se face tromboliză la Craiova pentru pacienții cu atac vascular. Se face la Târgu Jiu și Slatina, dar într-un oraș așa mare ca Craiova nu se face. Nu mai spunem că nu merge tomograful și RMN-ul. Am impresia că acești oameni nu vor, că se cred nemuritori și nu concep că, vreodată, ei sau o rudă de-a lor vor ajunge într-un pat de spital sau pe targa unei ambulanțe. Văd că avem la rectificare și bani pentru finalizarea lucrărilor la secția de hematologie, sper ca măcar acolo lucrurile să meargă bine, pentru că știm în ce condiții stăteau bolnavii”, a mai spus reprezentanta PNL.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ