Deputatul Florinel Stancu: „PRO România Dolj nu este balamaua PSD sau a altui partid”

Deputatul Florinel Stancu este unul dintre puţinii parlamentari de Dolj care părăseşte tabăra social-democraţilor în cei 30 de ani de democraţie. În primul interviu pe care l-a acordat după ce şi-a anunţat plecarea, acesta ne spune, cu relaxare, faptul că a făcut un pas corect. Am încercat să înţelegem ce l-a determinat pe fostul deputat social-democrat să părăsească partidul în care, cel mai probabil, avea un nou loc de deputat asigurat şi, totodată, să vedem cum percepe acesta viitorul formaţiunii politice pe care o conduce în prezent, PRO România, filiala Dolj.

0

Reporter: Domnule Florinel Stancu, ce v-a determinat să părăsiţi Partidul Social Democrat?
Florinel Stancu: Pur şi simplu nu mă mai regăseam în acea echipă.

Rep.:
Ce înseamnă nu vă mai regăseaţi? PSD este la guvernare, rămâne pe primul loc la Dolj, nu văd de ce nu v-aţi regăsi într-un asemenea partid…
F.S.: Corect. Partidul Social Democrat a fost şi este la guvernare, dar nu a ştiut ce să facă cu această guvernare. În loc să ne concentrăm pe problemele reale din societate, pe îmbunătăţirea nivelului de trai din mediul rural, pe construcţia de autostrăzi şi spitale, noi am dus războaie cu aşa-zisul stat paralel, cu ambasadele străine şi cu tot felul de duşmani închipuiţi. De fapt, nu noi, majoritatea deputaţilor social-democraţi, am făcut asta, ci o minoritate din partid. Pe mine nu cred că m-aţi auzit vreodată să fac vreo referire la aşa ceva pentru că mi-am dat seama din start că sunt nişte prostii. Cei din conducerea partidului au vânat tot felul de fantome şi au dus PSD la cea mai mică cotă de încredere din istoria sa.

„Am o relaţie foarte bună cu domnul Solomon“

Rep.: Dar la Dolj ce s-a întâmplat?
F.S.: Nu mă puneţi să aduc acuzaţii foştilor mei colegi de la Dolj pentru că nu-mi stă în caracter să fac aşa ceva şi nu am niciun motiv să fac asta. S-au făcut şi se fac destule greşeli la PSD Dolj, dar trebuie remarcat faptul că au fost realizate şi multe lucruri bune pentru doljeni în ultimii ani.
Într-adevăr, oraşul Craiova a fost administrat destul de slab în acest mandat, iar la acest moment este nevoie de un primar care să ştie cum să administreze un municipiu cu un potenţial atât de mare. Oraşul are nevoie de transformarea infrastructurii de transport pe baza unei strategii eficiente de tip smart city, atragerea de noi investitori, recuperarea, refacerea şi punerea în valoare a tuturor clădirilor şi spaţiilor publice cu valoare istorică sau arhitecturală, transformarea lui într-un pol de excelenţă în educaţie, cultură şi tehnologie. Altfel, rămânem în urmă faţă de oraşe precum Cluj, Oradea, Sibiu sau Timişoara.

Rep.:
Să înţeleg de aici că vă propuneţi să candidaţi la Primăria Craiova?
F.S.: Nu-mi propun acest lucru pentru că noi avem deja un candidat foarte bun. PRO România Dolj îl va propune drept candidat la Primăria Craiova pe domnul Antonie Solomon. Este un om cu foarte multe calităţi şi sunt convins că locuitorii Craiovei îl vor alege. Dumnealui a mai fost primar şi a demonstrat că poate să iniţieze şi să administreze proiecte mari şi de o importanţă deosebită pentru oraş.

Rep.:
Cum vă înţelegeţi cu domnul Solomon? Vă întreb asta pentru că au apărut tot felul de zvonuri potrivit cărora odată cu sosirea dumneavoastră s-au iscat tensiuni în organizaţie.
F.S.: Nu este adevărat. Sunt doar zvonuri alimentate de persoane cărora le este frică de noi. Relaţia mea cu Antonie Solomon este foarte bună. Ne cunoaştem de peste douăzeci de ani, am mai colaborat în trecut şi o vom face în continuare. Dumnealui este preocupat de organizaţia de la municipiu, iar eu mă ocup de judeţ. Mi-a spus că nu-l interesează funcţiile politice şi că doreşte să se concentreze doar pe ce are de făcut la Craiova. Îi respect decizia şi voi face tot ce pot să-l sprijin în cursa pentru primărie. De fapt, noi ne sprijinim reciproc şi nu se pune problema să existe neînţelegeri. Timpul va demonstra acest lucru.

„Vom avea un cuvânt de spus în Consiliul Judeţean!“

Rep.: Dumneavoastră aţi fost desemnat preşedintele organizaţiei de la Dolj a PRO România. Cum stă PRO România în judeţ în acest moment?
F.S.: PRO România nu stă foarte bine la Dolj. Când am venit aici am găsit peste 40 de organizaţii locale constituite, dar care, în proporţie de 90 la sută, erau constituite pe lângă primari PSD, chiar ALDE, la Sadova, pe lângă primari PMP, cu scopul de a ţine PRO România sub controlul lor. Acest lucru nu mi s-a părut în regulă şi am fost nevoiţi să contruim aproape de la zero cu excepţia, cum vă spuneam, a câteva localităţi. Pe această cale vreau să le transmit tuturor că PRO România nu este balamaua PSD sau a altui partid. Noi ne propunem să atragem oameni noi, tineri agricultori şi antreprenori locali, oameni de bună credinţă, care vor să se implice şi să demonstreze că sunt capabili să facă parte dintr-o echipă unită. La alegerile locale ne vom bate la primele două locuri în peste 50 de localităţi din Dolj.

Rep.:
Când estimaţi că finalizaţi constituirea organizaţiilor locale?
F.S.: Eu estimez că până la 1 noiembrie a anului în curs vom avea 111 organizaţii locale.

Rep.:
Nu sunteţi prea optimist?
F.S.: Nu, nu sunt prea optimist. Sunt foarte realist şi ştiu pe ce mă bazez când spun asta. Mă bazez pe faptul că sunt sunat aproape zilnic de oameni din diverse localităţi ale acestui judeţ, care îmi spun că vor să vină la PRO România pentru că la noi văd schimbarea, văd idei şi oameni pregătiţi să le implementeze. Românii vor o schimbare. Vor ca Victor Ponta să revină la guvernare şi să continue reformarea acestei ţări. Revenind la judeţ, în majoritatea localităţilor, cum v-am spus, ne vom bate la primele două sau trei locuri şi vom avea un cuvânt de spus în Consiliul Judeţean. Desigur, există şi primari care au multe realizări şi pe care nu poţi să-i învingi, dar acolo ne propunem să avem cel puţin doi consilieri locali.

Rep.:
Va avea PRO România candidat la prezidenţiale sau va susţine candidatul altui partid?
F.S.: Vom avea un candidat cu mult peste ce vor să propună celelalte partide. În scurt timp conducerea partidului va lua o decizie în acest sens şi o va face publică.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ