Vâlcea: Percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de risc

„La data de 13 august a.c., poliţiştii Serviciului de combatere a criminalităţii organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror DIICOT - BT VÂLCEA, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, toate pe raza judeţului, în vederea destructurării unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc”, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

0

Potrivit comunicatului de presă, poliţiştii au descins la locuinţele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, fiind puse în executare 16 mandate de aducere. Cei în cauză cultivau canabis şi vindeau în judeţul Vâlcea drogurile obţinute.

Au fost descoperite cinci plantaţii de canabis

„În fapt, un bărbat de 41 de ani, din Buzău, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat mai multe persoane. Astfel, ar fi pus bazele mai multor culturi de canabis, iar drogurile obţinute ar fi fost comercializate pe raza judeţului Vâlcea.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 5 plantaţii de canabis constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 1,5 kg de canabis, 23 de comprimate ce par a fi ecstasy, 0,5 g praf alb, 2 ţigarete confecţionate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 400 de euro şi 4.480 de lei.
Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 39 de telefoane mobile şi 18 cartele S.I.M., 5 laptopuri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., 4 chei auto, 4 ceasuri, documente şi înscrisuri”, se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul tehnic şi criminalistic din cadrul DIICOT. La activităţi au mai participat şi jandarmi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ