Încă un etaj al Spitalului „Victor Babeş” a fost reabilitat complet

Saloanele şi cabinetele medicale aflate la etajul V al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova au fost complet renovate, investiţia făcând parte din eforturile autorităţilor locale de transformare a unităţilor sanitare aflate în subordine. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, pe lângă reabilitare, cele 14 saloane şi cabinetele au fost dotate cu mobilier şi echipamente noi.

0

„Am inaugurat azi (marţi – 30 iulie) un etaj complet renovat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase «Victor Babeş», un etaj dedicat celor mici, anume etajul cinci. Au fost efectuate lucrări de igienizare, instalare sistem de climatizare, aplicare de pardoseală din PVC special pentru spitale, s-a schimbat mobilierul, s-au achiziţionat frigidere şi televizoare noi pentru a face şederea micuţilor pacienţi cât mai plăcută. De asemenea, am mai achiziţionat un ecograf performant şi o ambulanţă. Lucrăm la partea de documentaţie pentru o clădire nouă de imagistică medicală pentru spitalul «Victor Babeş» în care să se regăsească un RMN, un computer tomograf, aparate de ecografie şi radiologie”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Acesta a mai spus că a fost semnat şi un contract de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, contract aflat la stadiul de achiziţie a serviciilor de proiectare. Astfel, clădirea principală a Spitalului de Boli Infecţioase va fi refăcută şi anvelopată termic.
La rândul său, Adina Turcu, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova, a precizat că reabilitarea şi dotarea saloanelor şi cabinetelor medicale, precum şi achiziţia ambulanţei şi a ecografului, reprezintă o investiţie a Primăriei Craiova, care se ridică la 893.074 de lei. „Ambulanţa este de tip A II şi este destinată transportului care nu necesită urgenţe medico-chirurgical. Este necesară pentru spital pentru consulturile interclinice. Preţul ei a fost de 279.000 de lei. Din punct de vedere al echipamentelor medicale este o ambulanţă care are o targă, un aspirator portabil de secreţii, oxigen staţionar, având două butelii de 20 de litri şi o butelie de 5 litri, dacă pacientul necesită administrare de oxigen până ajunge de la ambulanţă în spital”, a menţionat directorul Adina Turcu.

Trebuie precizat că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova a trecut, în ultimii ani, printr-un amplu proces de reabilitare, toate etajele fiind reabilitate, saloanele şi cabinetele fiind dotate cu mobilier, aparatură şi echipamente moderne. De asemenea, autorităţile locale au investit în modernizarea şi dotarea cantinei şi spălătoriei spitalului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ