Olguța Vasilescu: Vin în fața noastră bătălii pe care știu că putem să le câștigăm

Lia Olguța Vasilescu, fostul primar al Craiovei și ministru al Muncii, a fost realeasă în funcția de președinte al Organizație Municipale a PSD Craiova, în cadrul unei conferințe organizate sâmbătă, în Bănie, și la care au participat peste 600 de membri ai organizației.

0

Dincolo de atmosfera de vacanță care s-a resimțit în sala Casei Studenților, conferința de alegeri a PSD Craiova a fost marcată și de rezultatul obținut de partid la alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai. A fost pentru prima oară după aproape două cicluri electorale când PSD a trebuit să se mulțumească cu locul doi la nivelul municipiului, situație digerată cu greu de conducerea organizației. Chiar și așa, liderii social-democrați sunt optimiști în ceea ce privește rezultatul bătăliilor electorale de anul viitor. „Vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru PSD în campania pentru alegerile europarlamentare. Indiferent de cum pot să interpreteze unii rezultatul, pentru mine cred că este o victorie ceea ce am reușit în această perioadă, care sigur nu a fost una ușoară. (…) Vreau să vă încurajez și să vă spun capul sus pentru că mai rău de atât nu se poate!
Am văzut tot felul de previziuni despre ce se va întâmpla cu PSD în Craiova ori în județul Dolj. Cum o să o ia PSD-ul la vale și alții în sus… Eu nu cred lucrurile acestea și eu cred că depinde doar de noi să ne construim viitorul. Dacă rămânem o echipă unită, dacă înțelegem că tot ceea ce facem, atât politic cât și administrativ, facem pentru cetățenii pe care îi reprezentăm, nu avem cum să nu obținem rezultatele pe care ni le propunem. Este foarte important să ne propunem să câștigăm Consiliul Județean, să câștigăm Primăria Craiova și majoritatea în Consiliul Local și cred că dacă pornim de la aceste idei aveam aproape un an de zile să ne organizăm și să ne reorganizăm și să ne pregătim pentru ca în confruntarea de anul viitor să plecăm cu prima șansă.
Am înțeles la alegerile trecute, dincolo de candidați, dincolo de tot ce am putut să facem noi, fugeam cu ‹pietroiul› în spate și ne trăgea în jos. (…) Nu mai este Dragnea, nu mai este ‹pietroiul› în spate, deci putem fugi mai bine, nu?“, a declarat Claudiu Manda, președintele PSD Dolj.

„Noi ne-am respectat toate promisiunile“
La rândul său, Lia Olguța Vasilescu le-a spus celor prezenți că nimeni nu ar trebui să uite că PSD și-a respectat promisiunile față de craioveni, dar și față de români. „Au trecut 7 ani de când am reușit să câștigăm Primăria Craiova, în condițiile în care orașul devenise portocaliu la propriu. Ce am reușit să facem în acești 7 ani? Exact ceea ce ne-am propus. Am schimbat fața orașului“, a declarat Olguța Vasilescu, care a amintit, printre altele, despre rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, despre investițiile în sănătate și educație, despre situația regiilor care, în 2012, erau în pragul falimentului ori despre construirea Stadionului „Ion Oblemenco“ și firul II al aducțiunii de la Izvarna, un proiect de peste 400 de milioane de euro. „Toate lucrurile bune care se pot vedea azi cu ochiul liber au fost făcute de o administrație locală a PSD. Și este important să subliniem acest lucru de fiecare dată pentru că oamenii pot să compare cum arăta orașul înainte și cum arată acum, după administrarea PSD“, a mai spus fostul edil.
Olguța Vasilescu a vorbit și despre măsurile luate de Guvernarea PSD la nivel național, amintind aici despre dublarea punctului de pensie și despre implementarea legii salarizării, care a adus creșteri substanțiale de venituri în buzunarele românilor. „Oricine poate vedea că noi am corectat niște inechități și, mai ales, că noi ne-am respectat programul de guvernare. Pentru că noi am venit și am promis că, în mandatul nostru, se vor dubla pensiile“, precizat fostul ministru al Muncii, care a adăugat că „noi o să ne respectăm toate promisiunile pe care le-am făcut, chiar dacă nu toată lumea apreciază acest lucru“.

„Putem câștiga alegerile de anul viitor“
Fostul primar al Craiovei a ținut să precizeze că nu avea în plan să mai candideze pentru șefia organizației municipal, dar a considerat că trebuie să facă acest lucru deoarece exista riscul unei dezbinări. „Aș fi vrut să nu mai candidez astăzi, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. Nu aș vrea ca dezbinarea care există în administrația locală și în multe părți din acest oraș să se repete și la nivelul organizației municipale. Vin în fața noastră bătălii pe care știu că putem să le câștigăm. Vin alegerile locale de anul viitor, vin alegerile parlamentare. Anul acesta sunt alegeri prezidenţiale unde sper totuşi să facem o figură frumoasă. Noi suntem pe deplin determinaţi să ne ducem mai departe toate proiectele. Este obligația noastră să realizăm ceea ce am promis“, a spus Lia Olguța Vasilescu.

La evenimentul organizat la Casa Studenților au participat membri din conducerea PSD Dolj, parlamentari ai partidului, ministrului Radu Stefan Oprea, precum și numeroși membri și susținători. Printre aceștia, președintele PSD Dolj – europarlamentarul Claudiu Manda, președintele Consiliului Județean Dolj – Ion Prioteasa, dar și senatorii Radu Preda și Lavinia Craioveanu, dar și deputații Alina Tănăsescu ori Eliza Peța.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ