Vâlcea: Veniturile Guvernatorului Isărescu, sau ban la ban trage

Banca Naţională a României a publicat, zilele trecute, noile declaraţii de avere ale conducerii instituţiei. Guvernatorul Mugur Isărescu, originar din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, are, potrivit declaraţiei sale de avere, venituri din mai multe surse.

0

Salariul lunar net: 67.000 de lei
O pensie de 11.352 de lei pe lună, un salariu lunar net de aproximativ 67.000 de lei, acţionar la compania Măr SRL, la care deţine o participaţie de 79% din acţiuni. Valoarea la zi a acestor acţiuni este de 674.882 de lei. Cam acestea ar fi veniturile celui dintâi şi mai bogat finanţist al României.

Compania Măr SRL, o afacere de succes, cu struguri
În prezent, afacerea cu viţă de vie de la Drăgăşani a familiei Isărescu cuprinde 40 de hectare de plantaţie viticolă de unde se produc anual 150.000 de sticle de vin alb, roşu şi roze. Începând cu anul 2017, vinurile Casei Isărescu au înregistrat un salt uriaş pe piaţă. Compania Măr SRL din Drăgăşani a raportat pentru anul 2017 o creştere spectaculoasă în vânzări de peste 28%, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor şi citate de Ziarul Financiar. Afacerea Guvernatorului BNR a ajuns la vânzări totale de peste 3,3 milioane de lei (peste 720.000 de euro) în 2017, societatea raportând un profit net de 236.000 de lei (52.000 de euro) din cultivarea strugurilor şi producţia de vin, rezultate obţinute cu ajutorul a 21 de salariaţi, conform sursei citate. Legat de această afacere, încă se mai speculează faptul că „Vinul guvernatorului”, produs de Măr SRL, încalcă Legea Băncii Naţionale, cea care îi interzice guvernatorului orice activitate economică. Afacerea cu vinuri a familiei Isărescu este condusă de fiul lui Mugur Isărescu, Costin Isărescu, de profesie arhitect.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ