Descărcări electrice în PNL Vâlcea după sancţiunile europarlamentarelor

Dizolvarea birourilor de conducere a 15 organizaţii locale care au obţinut sub 25% la alegerile europarlamentare se lasă cu furtună în PNL Vâlcea. Pe când conducerea filialei judeţene invocă o măsură firească şi aproape unanimă de reorganizare, fostul preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea afirmă că nu rezultatul de 22,5% este motivul sancţiunii, ci altceva.

0

Măldăreşti, Costeşti, Stroeşti, Buneşti, Popeşti, Dănicei, Fârtăţeşti, Râmnicu Vâlcea, Bărbăteşti, Ioneşti, Glăvile, Slătioara, Stăneşti, Runcu, Păuşeşti. Acestea sunt organizaţiile ale căror conduceri au fost dizolvate de către Biroul Politic Judeţean. Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, a anunţat că, potrivit prevederilor statutare, până la alegeri, vor fi desemnate conduceri interimare.

Cristian Buican face trimitere la conducerea judeţului
„Joi, 4 iulie 2019, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vâlcea, s-a dezbătut şi votat dizolvarea birourilor politice locale ale organizaţiilor din cadrul PNL care au obţinut la alegerile europarlamentare un scor electoral de sub 25%. Hotărârea s-a bucurat de o largă susţinere în rândul membrilor BPJ ai PNL Vâlcea, înregistrând doar o abţinere, restul membrilor prezenţi votând în favoarea acestei hotărâri. Această decizie a forurilor statutare ale PNL Vâlcea este una firească şi normală în condiţiile în care scorul partidului la nivel judeţean a fost de 30,55%, iar la nivel naţional de 27%. De asemenea, decizii de dizolvare a birourilor locale ce au înregistrat scoruri electorale sub media judeţeană şi naţională s-au adoptat şi în trecut, PNL Vâlcea fiind o organizaţie politică matură, onestă şi transparentă, ce premiază şi încurajează excelenţa şi sancţionează rezultatele mai puţin bune.
Decizia dizolvării birourilor de conducere ale organizaţiilor locale din cadrul PNL Vâlcea care au înregistrat un scor electoral de sub 25% va afecta 15 organizaţii locale din cele 89 pe care PNL le are în localităţile judeţului. De asemenea, în cel mai scurt timp, responsabilii politici din cadrul PNL Vâlcea ai celor 15 organizaţii afectate de această decizie vor propune o conducere interimară, conform prevederilor statutare. (…)
„Observ că bucătăria internă a principalului partid de opoziţie interesează mai mult decât activitatea administrativă a CJ Vâlcea, ce afectează negativ peste 300.000 de vâlceni, zi de zi. PNL Vâlcea nu are nimic de ascuns, deciziile luate fiind în conformitate cu statutul şi cu reguli de bun-simţ politic. Vom continua să fim o organizaţie transparentă, onestă şi normală, în ciuda presiunilor. Premierea performanţei şi sancţionarea rezultatelor mai puţin bune sunt principii după care PNL Vâlcea îşi călăuzeşte activitatea de mulţi ani şi pe care vrea să le impună şi în actul administrativ. Cred că vâlcenii ar fi curioşi să afle din presă mai multe despre actul administrativ judeţean decât de activitatea internă a PNL Vâlcea. (…) Cred faptul că judeţul e plin de gunoaie şi că cetăţenii plătesc un preţ mai mare la gunoi sau că CET Govora este în pragul falimentului, sau că elevii vâlceni nu au beneficiat de lapte, corn şi măr ca să poată Rădulescu să dea contractele unor firme de partid sau că toate angajările de la stat din judeţ se fac pe filieră PSD-istă ar trebui să fie nişte subiecte de presă mai importante decât o decizie internă a PNL Vâlcea”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea.

Bogdan Popescu spune că 22,5% e un rezultat bun
Singura reacţie publică faţă de aceste măsuri a venit din partea fostului preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Bogdan Popescu Argeşanu (foto). Acuzat, la rândul său, că a făcut opoziţie slabă la Mircia Gutău, ceea ce a generat un rezultat pe măsură, Popescu spune că, de fapt, a fost invers: „La propunerea lui C. Buican, Biroul Politic Judeţean al PNL Vâlcea a luat hotărârea de a mă demite din funcţia de Preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea şi de a dizolva Biroul Politic local cu motivarea «rezultate slabe la alegerile europarlamentare». În fapt, Organizaţia PNL Râmnicu Vâlcea, în mandatul meu de 6 luni ca Preşedinte, a obţinut un procent de 22,5% (10.150 vot.) din voturile râmnicenilor, însemnând cu aprox. 500 de voturi mai puţin decât PSD + M. Gutău ca primar în funcţie. Istoricul din anul 2004 şi până la această dată arată faptul că, în Râmnic, INDIFERENT DE NATURA ALEGERILOR, PNL nu a obţinut vreodată mai mult de 5.600 de voturi. Ca o comparaţie, la ultimele alegeri europarlamentare, PNL Râmnicu Vâlcea a obţinut 10,2 %. Aşadar, am convingerea că nu rezultatul este motivul acestei acţiuni, ci cu totul altul. În mandatul meu de prim vicepreşedinte şi Preşedinte, PNL Râmnicu Vâlcea a făcut OPOZIŢIE REALĂ administraţiei GUTĂU – PSD (…), afirmă Popescu într-o postare pe facebook. Acesta mai spune că lupta nu se va încheia. „Din punctul meu de vedere, lucrurile nu vor rămâne aşa. „Voi continua să lupt pentru cauza acestei Organizaţii cât voi putea de tare. Îi asigur pe toţi susţinătorii PNL Râmnicu Vâlcea şi pe toţi membrii PNL că NU VOI PACTIZA VREODATĂ CU PERSOANE TRANSPARTINICE SAU SLUGI INTERESATE ALE UNOR HOŢI, INDIFERENT DE CONSECINŢE”.

La mustaţă

PNL şi-a adjudecat alegerile europarlamentare în judeţul Vâlcea cu 30,55%, la o diferenţă de 0,78% din voturi faţă de următoarea formaţiune politică, Partidul Social Democrat, care a obţinut 29,94%. Pe locul trei s-a clasat Alianţa USR-PLUS, cu 15,74%. La Râmnicu Vâlcea, scrutinul pentru PE a fost câştigat de USR-PLUS, cu 25,8%, urmat de PSD cu 23,6%, şi de PNL, cu 22,4%.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ