Vâlcea: Încep lucrările pe un drum nemodernizat complet de 50 de ani

„Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 678 A”, anunţă Consiliul Judeţean Vâlcea.

0

„Drumul Judeţean 678 A, care pleacă din Tătărani pentru a face legătura cu DN 7, la Milcoiu, nu a mai beneficiat de lucrări complete de modernizare de mai bine de 50 de ani (în anul 1968 s-a intervenit pe un sector important din acest drum, iar patru ani mai târziu, în 1972, pe un alt sector).
Pe întreaga lungime de 26,868 km a acestui drum, care porneşte din Tătărani şi parcurge comunele Mihăeşti, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, se vor executa lucrări de asfaltare; consolidare poduri şi podeţe, rigole betonate, stabilizări de maluri, drenuri, lucrări de semnalizare modernă etc. De lucrări de reabilitare şi modernizare completă va beneficia şi podul de peste râul Olt, prevăzut cu 5 deschideri a câte 50 m şi o lungime totală de 250 m, pod a cărui construcţie a început în anul 1995, cu tabliere aduse tocmai de la Cernăuţi.
Drumul Judeţean 678 A reprezintă cea mai scurtă cale de acces a comunităţilor din zona de centru a judeţului Vâlcea la Reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni – Rm. Vâlcea – Câineni, iar modernizarea lui le va oferi celor care vor să ajungă la Bucureşti sau Sibiu, pe DN 7, condiţii optime şi un timp mai scurt de deplasare”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ