Spitalul municipal Caracal, prima reabilitare completă de la darea în folosință

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului municipal Caracal va fi reabilitat complet, pentru prima dată de la darea în folosinţă în urmă cu cu peste 35 de ani, printr-un proiect cu valoare de peste 10 milioane lei finanţat prin POR, anunță Agerpres.

0

Contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Caracal a fost semnat marţi, la sediul ADR S-V Oltenia, de către primarul municipiului Caracal, Liviu Radu şi directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu. Valoarea totală a investiţiilor prevăzute în acest proiect este de 10,2 milioane lei, 70% din finanţare urmând să fie asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional. „Clădirea care adăposteşte ambulatoriul este funcţională, însă prezintă o uzură şi o degradare moderată din cauza lipsei unei reabilitări majore. Pe parcursul anilor. din motive financiare, s-au făcut aleatoriu o serie de mici reparaţii şi îmbunătăţiri locale din surse de finanţare proprii. Ambulatoriul nu a mai fost reabilitat capital niciodată de la înfiinţare, adică din anul 1982“, a declarat managerului Spitalului Municipal Caracal, Marian Mitran.
Proiectul al cărui contract de finanţare a fost semnat marţi prevede şi dotarea cu aparatură, mobilier şi echipamente a tuturor cabinetelor medicale din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului municipal Caracal.
Durata de realizare a investiţiilor prevăzute în proiect este de 36 de luni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ