ALDE Dolj: Susţinem finalizarea cât mai repede a conductei de gaze Craiova-Calafat

Sorin Vîlcu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Este nevoie de implementarea rapidă a proiectului privind construcția magistralei de gaze Craiova-Calafat, a tronsoanelor Segarcea- Băilești și Băilești-Calafat“.

0

„ALDE va promova pe masa guvernului acele proiecte menite să stimuleze creșterea economică și să sporească calitatea vieții cetățenilor. Din această perspectivă, considerăm că urgentarea proiectului magistralei de gaze Craiova-Calafat este absolut necesară pentru optimizarea sursei de gaze pentru zona de sud a Olteniei, condiție importantă pentru dezvoltarea economică și socială a acesteia.
Înțelegem dificultățile obiective care au întârziat derularea acestui proiect atât de important. Doljenii așteaptă însă rezultate în teren ale proiectelor de infrastructură, fie ea de transport rutier sau de transport resurse energetice.
De asemenea, suntem preocupați ca etapa II-a: Segarcea-Băilești și etapa a III-a: Băilești-Calafat din proiect să parcurgă cât mai rapid posibil toți pașii privind reactualizarea sa astfel încât ele să fie încheiate în următorii 2-3 ani“, sea arată într-un comunicat de presă.

ALDE va face toate acele demersuri instituționale necesare pentru ca prima etapă a magistralei de gaze Craiova-Calafat, și anume Conducta de transport gaze DN 500 Craiova-Segarcea, să fie finalizată până la finele acestui an. Totodată, salutăm modul în care consilierul nostru de la Calafat, domnul Constantin Catrina, se implică pentru informarea corectă a calafetenilor în legatură cu stadiul de implementare al acestui proiect”, a precizat Sorin Vîlcu, vicepreședintele ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ