Expoziţie aniversară la Galeriile „Cromatic“
Festivalul-Concurs Naţional „Maria Tănase“ – 50 de ani de festival

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj celebrează 50 de ani de la înfiinţarea Festivalului-Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“ şi a deschis expoziţia aniversară „50 de ani de festival 28 mai 1969 - 28 mai 2019“.

0

Pe simezele Galeriilor „Cromatic“ sunt expuse materiale de promovare a primei ediţii a festivalului. Vizitatorii expoziţiei vor putea vedea, de asemenea, afişe în original, fotografii, extrase din presa anului 1969, se vor putea bucura de o întoarcere în timp în acordurile muzicii Mariei Tănase.
Expoziţia aniversară Festivalul-Concurs Naţional „Maria Tănase“ – 50 de ani va fi deschisă în intervalul 28 mai – 2 iunie, perioadă în care s-a desfăşurat prima lui ediţie, în anul 1969. Evenimentul este inclus în seria manifestărilor prilejuite de celebrarea a 50 de ani şi a 25 de ediţii de Festival „Maria Tănase“ organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se delimitează de acţiuni, proiecte, manifestări derulate de alte instituţii şi care prin titulatură sau însemne (logo, afiş) amintesc de Festivalul „Maria Tănase“. Specificăm că toate proiectele Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj din acest an stau sub semnul – Festivalul „Maria Tănase“ – 50 de ani şi al notorietăţii celui mai vechi festival de gen din ţară.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ