Claudiu Manda: PSD este PRO EUROPA!

0

1. Domnule Manda, a fost o surpriză prezenţa dvs. pe lista pentru europarlamentare. Cu ce proiecte mergeţi în Parlamentul European?

Sunt foarte multe lucruri pe care doresc să mă axez la Bruxelles, însă vă voi menţiona trei dintre acestea. Eu şi colegii mei ne dorim ca România să fie egală cu restul statelor şi de aceea o să luptăm pentru ca dublul standard să nu mai existe, indiferent de domeniu. Tratamentul preferenţial este o idee la care trebuie să se renunţe, iar aici ajung la cea de-a doua idee, şi anume aceea că vrem ca drepturile şi obligaţiile să fie aceleaşi pentru toate statele. Aici mă refer, bineînţeles, şi la imixtiunea altor state sau ale Uniunii în sine doar în afacerile interne ale unui singur stat. Trebuie să conştientizăm că, da, facem parte dintr-o alianţă, dar că acest lucru nu trebuie să ne permită să fim doar noi „certaţi” pentru anumite lucruri care se petrec, în vreme ce şi în alte state se întâmplă chestiuni asemănătoare. În al treilea rând, voi marşa foarte mult pe o temă care are mai multe avantaje şi anume energia pe bază de cărbune şi mineritul. Există, în România, un potenţial imens pentru această industrie şi există oameni care vor să muncească în acest domeniu. Este un sector care trebuie să rămână viu şi trebuie să găsim urgent soluţii în acest sens.

2. Sesizez în mai multe discursuri ale colegilor dumneavoastră de partid următorul mesaj: „România nu mai vrea să fie tratată ca o ţară de mâna a doua”. De ce credeţi că România este tratată de această manieră şi de către cine?

România a avut o imagine afectată de persoanele care o reprezintă în peisajul extern. Deşi, la momentul actual, ne clasăm pe primele locuri în mai multe domenii între ţările din Uniunea Europeană, este un crez general, insuflat şi de mass media, de formatorii de opinie sau de persoane importante care au anumite interese, că suntem pe locurile codaşe din Europa. Această percepţie trebuie să înceteze. Suntem o ţară care deja a intrat pe făgaşul cel bun, după cum o spun statisticile. Nu mai este cazul să vorbim despre o Românie care stă cu capul plecat în faţa celorlalte ţări sau puteri economice din Uniune. Sigur, avem diferenţe faţă de celelalte state, cum au şi ele faţă de noi, însă avem aceleaşi drepturi şi obligaţii şi nu avem de ce să ne considerăm inferiori. Iar pentru a promova această imagine a României, e nevoie de patrioţi adevăraţi care să apere interesele ţării şi ale cetăţenilor ei.

3. Se vorbeşte mult, în ultima perioadă, despre produse neconforme care ajung pe filiera importului în România. Concret, cum veţi stopa acest „fenomen”?

Există o lege care va fi adoptată în curând, pe care o cunoaşteţi drept „Legea dublului standard”, promovată de PSD. Ea se referă la sancţionarea celor care vând produse sau servicii de o calitate îndoielnică, iar amenda este de maximum 4% din cifra de afaceri. Celor care vor avea abateri repetate li se va suspenda autorizaţia de funcţionare pe o perioadă de şase luni. Nu vorbim doar despre alimente, ci despre produse de larg consum şi agroalimentare, servicii de telefonie şi internet, carburanţi, servicii turistice sau financiare, indiferent de forma de comerţ. Dacă vor fi găsite astfel de produse, ele vor fi confiscate şi retrase de la vânzarea către public. De menţionat este că şi celor româneşti li se vor aplica aceleaşi prevederi. Sperăm, astfel, să-i descurajăm pe cei care intenţionează să le ofere produse şi servicii de joasă calitate românilor.

4. Din câte se pare, euroscepticii câştigă destul de mult teren în ţările din Vest. Avem şi exemplul Brexit. Mai este Uniunea Europeană un proiect viabil?

Aşa cum am menţionat mai sus, Uniunea Europeană va rămâne un proiect viabil atâta vreme cât toate ţările vor fi tratate în mod egal. România, atât la nivel macro, cât şi la nivel micro, a beneficiat de foarte multe lucruri bune de la aderarea la Uniunea Europeană. Avem libera circulaţie a mărfurilor şi persoanelor, posibilitatea mai accesibilă de a studia în străinătate, totul de la a munci în orice stat până la a comunica liber în orice ţară, avem investiţii străine şi beneficiem de fonduri europene, plus multe alte avantaje. Uniunea Europeană nu se va clătina dacă fiecare stat îşi îndeplineşte rolul şi îşi respectă limitele. Aşa cum bine ştim, libertatea cuiva se termină acolo unde începe libertatea altcuiva. Consider că acesta este un principiu care trebuie respectat la nivel european. PSD este PRO EUROPA.

5. În încheiere, vă rugăm să transmiteţi un îndemn scurt către alegătorii care se vor prezenta la urne în data de 26 mai.

Aş vrea să le transmit oamenilor să-şi ia un răgaz şi să analizeze cum s-a schimbat viaţa lor şi nivelul lor de trai în ultimii doi ani. Dacă aceştia consideră că trăiesc mai bine şi sunt mai mulţumiţi de felul în care se desfăşoară viaţa lor de zi cu zi, atunci am încredere că ne vor mandata să-i reprezentăm şi în Parlamentul European. Am demonstrat ce am reuşit să realizăm la guvernare şi cred că e momentul să mergem mai departe, pentru a promova România frumoasă, mândră, în Europa. (P)

Realizat la comanda PSD de SC INDISCRET MEDIA SRL CUI CMF:41190008

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ