Programul PNL pentru europarlamentare - seriozitate şi competenţă
Profesioniştii care duc România în primul rând al Europei

Partidul Naţional Liberal şi-a lansat programul politic pentru alegerile europarlamentare intitulat „Profesionişti în Parlamentul European”. Este un program pentru o Românie cu drepturi şi beneficii depline în Uniunea Europeană, un veritabil program de guvernare europeană. Oferă o viziune completă, profesionistă, în toate sectoarele importante. (P)

0

Pro-european, realist şi concret. „Programul este pro-european pentru că noi, PNL, ne propunem continuarea procesului de consolidare a Uniunii Europene. Considerăm că o Românie poate fi puternică doar în cadrul unei Uniuni Europene puternice. Este realist pentru că tot ce ne-am asumat prin acest program electoral poate fi îndeplinit şi ştim şi cum să facem asta. Un instrument esenţial prin care vom îndeplini acest program este apartenenţa PNL la cea mai puternică familie politică din Parlamentul European – Partidul Popular European. Este un program concret pentru că propune lucruri concrete pentru toate categoriile sociale din România”, a declarat Siegfried Mureşan, candidat PNL la europarlamentare şi unul dintre iniţiatorii programului.
Bazat pe modele liberale de succes. Programul PNL are la bază expertiza şi rezultatele de succes ale europarlamentarilor şi aleşilor locali liberali în domeniul fondurilor europene. Administraţiile liberale au făcut paşi majori în aducerea oraşelor şi comunelor lor la standarde de viaţă occidentale. Rareş Bogdan, candidatul din fruntea listei PNL: „Nu poţi să dezvolţi o ţară decât dezvoltând comunităţile locale şi folosind banii europeni. Liberalii au reuşit să arate acest lucru la nivel local şi judeţean. În momentul în care românii ne vor da votul, vom arăta că experienţa acestor oameni se va transpune la nivel naţional”.
România în care să îţi placă să trăieşti: buget european (2021-2027) cel puţin la nivelul celui anterior, simplificarea puternică a birocraţiei fondurilor comunitare; bani europeni pentru construcţia sau finalizarea lucrărilor la autostrăzile Piteşti-Sibiu, Comarnic-Braşov, Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, drumul expres Craiova-Piteşti, şoseaua de centură a Capitalei; construcţia şi dotarea a trei spitale regionale până în 2024; subvenţii mărite pentru agricultori la nivelul mediu din UE; dublarea fondurilor europene pentru cadastrare; conectarea tuturor oraşelor la reţeaua de distribuţie a gazelor până în 2024; reabilitarea termică a 500.000 de apartamente cu bani europeni; consolidarea tuturor clădirilor rezidenţiale încadrate în clasa seismică I; promovarea brandurilor româneşti în UE; finanţarea cu bani europeni a unui program de inovare pentru IMM-uri; digitalizarea completă a administraţiei.
Viitor pentru copiii noştri: conectarea tuturor universităţilor şi liceelor la internet de mare viteză, cu fonduri europene; redeschiderea şcolilor de meserii după modelele de succes din Europa, inclusiv pentru domeniile digitale; 20.000 de burse Erasmus/an pentru studenţii români; 40.000 de bilete de tren gratis pentru tinerii români care vor să călătorească în Europa; crearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare; granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academică.
România cu drepturi egale: apărarea drepturilor cetăţenilor români din ţară şi diaspora în toată Uniunea Europeană; aceleaşi standarde pentru produse şi servicii în Uniunea Europeană.
Integrare sută la sută: românii să circule liber în toată Uniunea Europeană – integrarea în Spaţiul Schengen, prioritate zero pentru europarlamentarii PNL; adoptarea monedei euro.

Ludovic Orban, preşedintele PNL:Pentru noi, un obiectiv fundamental este acela ca într-un timp cât mai scurt, venitul românilor să ajungă cât mai aproape de venitul mediul al Uniunii Europene, pentru că oriunde mergi, preţurile s-au aliniat cât mai aproape de nivelul european, or, noi trebuie să generăm acele politici economice, sigur fructificând toate oportunităţile şi avantajele pe care le avem de pe urma statutului de membru al Uniunii Europene, pentru a asigura dezvoltarea economică care să le permită românilor să trăiască mai bine”.

Comandat de Partidul Național Liberal, cod unic mandatar 41190007

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ