• După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor şi stimularea economiei.
• Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul turismului. De asemenea, peste 90% dintre firmele româneşti beneficiază azi de cel mai bun regim fiscal din istoria recentă a României: doar 1% din cifra de afaceri!
• Tot PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populaţia, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului, paşaportului etc.
• În acelaşi timp, PSD a scutit toţi pensionarii de plata contribuţiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit şi de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalţi a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depăşeşte acest prag.
În acest fel, PSD a lăsat mai mulţi bani în buzunarele pensionarilor, în plus faţă de creşterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari şi în avans faţă de prevederile iniţiale ale legii.