• După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor şi stimularea economiei.
• Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul turismului. De asemenea, peste 90% dintre firmele româneşti beneficiază azi de cel mai bun regim fiscal din istoria recentă a României: doar 1% din cifra de afaceri!
• Tot PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populaţia, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului, paşaportului etc.
• În acelaşi timp, PSD a scutit toţi pensionarii de plata contribuţiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit şi de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalţi a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depăşeşte acest prag.
În acest fel, PSD a lăsat mai mulţi bani în buzunarele pensionarilor, în plus faţă de creşterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari şi în avans faţă de prevederile iniţiale ale legii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ