11 zile şi un buget de jumătate de milion de lei, rezervate pentru serbarea oraşului
Primăria îşi face planul de Zilele Craiovei 2019

Edilii au lansat cu câteva zile înainte de Paşti licitaţia pentru organizarea Zilelor Craiovei din acest an. Municipalitatea pune la bătaie peste 533.000 de lei pentru festivităţile organizate în cartiere şi în centrul oraşului, manifestările dedicate Zilelor Craiovei urmând a se desfăşura în perioada 30 mai – 9 iunie, ultimele trei zile fiind marcate de trei concerte în buricul târgului, pentru care edilii au şi publicat „lotul extins” de artişti acceptaţi. La fel se întâmplă şi cu prezentatorii chemaţi pe scenă, în cazul acestora primăria întocmind două liste distincte: una locală, alta naţională.

0

Procedura de achiziţie publică pentru „Servicii de organizare eveniment ZIUA MUNICIPIULUI CRAIOVA, ediţia a XXIII-a, 30 mai – 09 iunie 2019”, conform cerinţelor caietului de sarcini nr.73372/16.04.2019, a fost lansată de municipalitatea craioveană cu câteva zile înaintea sărbătorilor pascale, pe 24 aprilie, cu termen pentru depunerea/deschiderea ofertelor extrem de scurt, stabilit pentru data de 7 mai. Firma care îşi va adjudeca zilele următoare contractul scos la mezat de primărie are la dispoziţie câteva săptămâni şi un buget ceva mai mare de 533.000 de lei pentru a organiza spectacole tradiţionale în patru cartiere ale Craiovei, în colaborare cu instituţiile de cultură subordonate municipalităţii – Opera Română Craiova, Filarmonica ”Oltenia”, Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase” – , precum şi trei concerte în centrul oraşului, în Piaţa Mihai Viteazul, unde sunt aşteptaţi să cânte artişti şi trupe de talie naţională.

Concerte cu trei clase, ca la bătrânul CFR

Criteriul de atribuire stabilit de edili este „cel mai bun raport calitate/preţ”, punctajul final al ofertanţilor urmând a fi definit de preţul oferit, cu o pondere de 40 la sută din total, şi calibrul artiştilor amanetaţi pentru cele trei concerte din buricul târgului, cu 60 la sută din procentajul total. Ca să-şi simplifice opţiunile în privinţa valorii artiştilor, edilii i-au împărţit în trei „clase valorice” pe toţi soliştii şi trupele susceptibile de a urca pe scenă la Craiova. Astfel, clasa A: Andra, Horia Brenciu, Carlas Dreams, Loredana, Delia, Holograf şi Damian Drăgici; clasa B: Voltaj, Bere Gratis, The Motans, Antonia, Feli, Irina Rimes; clasa C: Vunk, Lora, Corina, Elena Gheorghe, DJ Project, Vanotek, Veşcan, Harra, Matteo, Liviu Teodorescu. Firmele ofertante trebuie să asigure pentru fiecare din cele trei zile de concerte din centru (7, 8 şi 9 iunie), cel puţin câte trei artişti pe concert, câte unul din fiecare clasă valorică, cu recitaluri de minimum 60 de minute fiecare, show-urile fiind programate între orele 19.00 şi 23.00.

MC Bendeac sau MC Măruţă la concertul din 9 iunie

Municipalitatea impune condiţii extrem de stricte nu numai la capitolul artişti/trupe, ci şi atunci când vine vorba de prezentatorii care-i vor aduce în scenă la fiecare concert în parte, numai că nu avem trei clase, ci numai două categorii de MC: de notorietate locală (Tom Crîngureanu, Alina Șerban, Edi Nicola, Olga Rădulescu Gucilă, Simona Vasile, Marian Politic) şi de notorietate naţională (Mihai Bendeac, Cătălin Măruţă, Mihai Morar, Daniel Buzdugan). Astfel, pentru fiecare din concertele din intervalul 3-6 iunie, din cartierele Rovine, Valea Roşie, Brazda lui Novac şi Craioviţa Nouă, precum şi pentru primele două zile de concert din centru, firmele orfertante trebuie să asigure, pe lângă scenă, sonorizare şi lumini, serviciile unui MC de notorietate locală, în timp ce ultimul concert, cel din seara zilei de 9 iunie, trebuie să livreze un prezentator de notorietate naţională, din lista de patru formulată de edili.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ