14 primari doljeni ai ALDE şi PNL s-au alăturat PSD

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a apărut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de 14 primari aleşi pe listele PNL şi ALDE care, conform acestuia, erau de ceva vreme în „echipa PSD“. Liderul social-democraţilor doljeni spune că edilii nu vor demisiona din partidele pe listele cărora au fost aleşi pentru a nu-şi pierde mandatele. Manda a precizat că există discuţii şi cu alţi primari care ar putea fi prezentaţi în perioada următoare.

0

Primarii care au decis să se alăture PSD sunt cei din comunele: Secu, Malu Mare, Coţofenii din Faţă, Şimnicu de Sus, Piscu Vechi, Bucovăţ, Daneţi, Teslui, Catane, Gighera, Radovan, Galicea Mare, Sălcuţa şi Mischii. „O parte dintre aceştia au fost coechipieri sau am candidat pe liste comune. Sunt primari de la PNL care au gândit că sunt mai bine reprezentaţi de PSD. Suntem în situaţia în care, dacă nu sunt lângă noi atunci când este nevoie, nu văd cum ne-am putea arăta sprijinul reciproc şi prietenia de aceea am decis ca astăzi să prezentăm acest lucru. Le mulţumesc şi le spun bun-venit în echipa noastră, chiar dacă suntem în partide diferite, pentru că aşa este legea“, a declarat Manda. Acesta a adăugat că, pe lângă cei 14 primari, alături de PSD a venit şi Adrînel Ilinca, până nu demult vicepreşedinte ALDE.
Trebuie precizat că o parte dintre primari nu sunt la prima experienţă de acest gen, aceştia trecând pe la mai multe partide de-a lungul anilor. Este şi cazul primarului comunei Mischii, Gheorghe Popa, care la scurt timp după câştigarea alegerilor pe listele PNL a ales să treacă la ALDE. În schimb, pentru câţiva edili este vorba despre o revenire în PSD, aşa cum este cazul edilului de la Coţofenii din Faţă, Constantin Cârciumaru.

PSD atrage şi noi membri
Senatorul Claudiu Manda a dezvăluit că organizaţia nu se întăreşte doar prin aducerea unor primari de la alte partide, ci PSD Dolj a atras şi foarte mulţi mebmri noi. „Am făcut o analiză privind numărul membrilor. În acest moment suntem cu 1.500 de membri în plus. (…) Cert este că, la Dolj, nu suntem în scădere, ci suntem în creştere. ne luptăm ca, la alegerile europarlamentare, să fim organizaţia cu cel mai mare procent din ţară şi organizaţia cu cel mai mare număr de voturi“, a precizat liderul social-democrat.

Candidaţii pentru Bruxelles, pe scenă la mitingul de vineri
În cadrul conferinţei, preşedintele PSD Dolj a menţionat că vimeri – 12 aprilie, la mitingul organizat la Craiova vor urca pe scenă primii 20 de candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai.
„Vor fi prezenţi pe scenă lideri din Oltenia, primii 20 de candidaţi, persoane din conducerea organizaţiei naţionale şi din guvern. Suntem în faza de precampanie şi cred că ar trebui să le spunem oamenilor noştri de ce candidăm, ce ne propunem şi să ne asumăm în faţa craiovenilor şi doljenilor o serie de obiective, o obligaţie pe care să o aibă toţi candidaţii pentru Parlamentul European”, a declarat Claudiu Manda, care a ţinut să adauge că acţiunea social-democraţilor nu este un răspuns la evenimentul liberalilor din urmă cu câteva zile.
Senatorul doljean, care este pe locul 3 pe lista PSD pentru Bruxelles, a confirmat că Liviu Dragnea va fi şi el prezent la Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ