„Ministrul turismului s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi au discutat despre valorificarea potenţialului turistic al zonei. Săptămâna viitoare, pe 11 aprilie, ministrul turismului şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea au convenit să facă o deplasare în staţiunea Voineasa, unde ministerul susţine o investiţie importantă la pârtia de schi. Tot acolo va avea loc o întâlnire cu toţi primarii din localităţile cu potenţial turistic din Vâlcea, unde ar putea fi identificate proiecte ce ar putea duce la dezvoltarea turistică din zonă”, potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului.

De la un proiect grandios pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, la împărţirea patrimoniului ca la tarabă
Ce ar trebui să ştie printre multe altele ministrul turismului? Că jaful sindical blochează turismul din nordul Vâlcii. Că aici a fost distrusă o infrastructură turistică de 2.500 de locuri de cazare. Că Vidra şi Voineasa au avut toate ingredientele pentru a deveni perlele turismului românesc: aerul bogat în aerosoli şi esenţe volatile de brad, servicii de tratament de calitate, peisaj de vis, disponibilitate pentru turism de toate anotimpurile. Ceauşescu îşi dorea – şi a investit mult pentru asta – ca aici să se desfăşoare Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 2000. Voineasa şi Vidra au devenit ruşinea turismului românesc după ce au fost jecmănite cu pasiune de către şmecherii sindicali postrevoluţionari. Aşadar, confederaţiile CNSLR, Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR au şterpelit averea Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) şi au împărţit-o între ele. Pârjolul sindical nu a iertat nimic, iar acum situaţia pare fără ieşire. Deşi pârtia de schi de la Obârşia Lotrului atrage timp de cinci luni mii de turişti pe săptămână, aceştia nu pot beneficia de locuri de cazare, singura variantă fiind pensiunile private. Dintre acestea, câteva aparţin spoliatorilor sindicali.

DNA: Cum au impărţit ilegal patrimoniul UGSR titanii sindicali Ciorbea, Mitrea şi Hossu
De mai mulţi ani, Primăria Voineasa a atacat în instanţă împărţirea patrimoniului sindical, folosindu-se de o rezoluţie a procurorului DNA Claudia Roşu de la Secţia de combatere a corupţiei, din 19 septembrie 2011. Rezoluţia, emisă în dosarul nr. 197/P/2011, precizează că patrimoniul sindical deţinut până în 1989 de UGSR a fost împărţit ilegal. „La 5 noiembrie 1991, o parte a mişcării sindicale, respectiv CNSLR prin Victor Ciorbea, CNS Cartel Alfa prin Bogdan Hossu şi CSI Frăţia prin Miron Mitrea, a întocmit o declaraţie prin care îşi asumă, fără niciun fel de titlu sau mandat din partea celorlalte confederaţii sindicale şi cunoscând lipsa unui titlu legal de dobândire a proprietăţii, «deplina răspundere asupra patrimoniului sindical, socotindu-l atât în diviziune, cât şi în indiviziune ca fiind fără întârziere pus la dispoziţia milioanelor de salariaţi pe care îi reprezintă». În aceste condiţii, fără niciun drept, confederaţiile menţionate încheie la 7 noiembrie 1991 un act intitulat «tranzacţie generală» prin care îşi împart «frăţeşte» fondurile lichide şi casele de odihnă şi tratament ale UGSR”, se arată în rezoluţia procurorului Roşu. Aceasta face referire şi la o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (nr. 6005/2.11.2004), care a rămas irevocabilă, prin care „situaţia juridică a bunurilor ce au aparţinut fostei UGSR nu a fost reglementată prin lege. Acordul dintre CNS Cartel Alfa, CSDR, BNS şi CNSLR Frăţia de a administra în comun fostul patrimoniu al UGSR nu reprezintă un mod de dobândire a dreptului de proprietate”, susţine DNA.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ