Reporter: Domnule preşedinte, la nivelul central al partidului există o strategie electorală specială pentru Oltenia, având în vedere faptul că de ani buni aici este un puternic fief PSD, iar unul dintre liderii naţionali ai acestuia, domnul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, este pe locul 3 pe lista partidului?
Ludovic Orban: Strategia PNL a fost şi este strategia românilor corecţi şi cinstiţi. Eu am încredere în olteni că au înţeles că nu se mai poate aşa: nu se pot da legi pentru un singur om ca acesta să scape de puşcărie. Cred că românii îşi doresc să trăiască bine, să li se întoarcă în ţară copiii şi fraţii. Mai cred că oltenii vor vota pentru copiii lor şi pentru ca România să rămână în Europa. Strategia PNL este simplă, punem pe masă adevărul pentru ca românii care s-au săturat de minciună, de corupţie şi de infractorii pe care PSD îi promovează în funcţii publice, să facă singuri diferenţa şi să-şi spună cuvântul la vot.

„Referendumul este ca o ghilotină peste visul umed al PSD-iştilor“

Rep.: Credeţi că organizarea referendumului propus de domnul Iohannis reprezintă un ajutor pentru PNL?
L.O.: Referendumul propus de preşedintele Iohannis este un referendum al tuturor românilor. El nu este pentru PNL sau pentru vreun partid politic şi nu trebuie confiscat de vreun partid politic. Referendumul reprezintă vocea poporului român pe care doar preşedintele României are atributul constituţional să o facă auzită. Este forma supremă de manifestare a suveranităţii poporului, iar deasupra ei nu mai există nimic altceva. Referendumul este ca o ghilotină peste „visul umed” al PSD-iştilor, pe care îl au încă din 2013, de la Marţea Neagră, de a obţine amnistia şi graţierea. Recurent, s-a tot întors această obsesie bolnavă a PSD legată de justiţie şi e timpul să i se pună punct. Practic, în ultimii 2 ani de zile aceasta a fost unica preocupare reală a actualei guvernări PSD-ALDE. PNL susţine în totalitate propunerea preşedintelui Klaus Iohannis şi îi cheamă pe toţi românii la referendum.

Rep.: Dincolo de miza justiţiei, una evidentă şi vitală pentru ţara noastră, care sunt priorităţile viitorilor europarlamentari liberali?
L.O.: Europarlamentarii liberali, care vor fi mult mai numeroşi în noua legislatură pentru că, aşa cum aţi văzut din toate sondajele, PNL are şansa reală de a câştiga alegerile, au ca priorităţi: construirea spitalelor regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj cu fonduri europene; realizarea cu bani europeni a drumului expres Piteşti – Craiova, a autostrăzilor Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, Sibiu – Piteşti, Comarnic – Braşov, Centura Capitalei, creşterea subvenţiilor la hectar pentru fermieri la nivelul mediu din Uniunea Europeană; atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor care să ducă la scăderea facturilor la întreţinere; majorarea burselor pentru studenţii şi elevii care vor să studieze în alte state membre ale Uniunii Europene; finanţarea şcolilor profesionale şi a liceelor tehnologice; aderarea României la spaţiul Schengen; garantarea unei justiţii independente, egală pentru toţi, eliminarea presiunilor politice în justiţie care să ducă în final la ridicarea Mecanismului de Verificare şi Control în Justiţie (MCV).

„Craiova este oraşul unde PNL va câştiga“

Rep.: Consideraţi că apropiatele alegeri europarlamentare pot fi un real barometru electoral pentru partid în perspectiva prezidenţialelor de la sfârşitul acestui an şi a localelor de la mijlocul anului viitor?
L.O.: Da! PNL este în situaţia de a câştiga alegerile europarlamentare. Klaus Iohannis, susţinut de PNL va câştiga al doilea mandat de preşedinte al României, iar la localele de anul viitor, cu exemplul real al faptelor primarilor liberali în funcţie, mă refer la primarii noştri de la Cluj, Timişoara, Oradea, Sinaia, vom avea primari liberali în majoritatea oraşelor din România.

Rep.: Ce reprezintă Craiova şi Oltenia pentru Partidul Naţional Liberal?
L.O.: Craiova este oraşul în care PNL va câştiga, trebuie să câştige, alegerile europarlamentare şi va construi primul spital regional cu fonduri europene de care va beneficia toată Oltenia. Este oraşul în care clădirile vor fi reabilitate termic cu bani europeni şi oraşul care va fi legat de Piteşti prin drum expres construit cu fonduri europene şi care va deschide alte perspective Ford pentru a face noi investiţii în România. Odată ce PNL va câştiga alegerile europarlamentare, Oltenia, regiune cu potenţial agricol uriaş, va fi zona în care fermierii vor beneficia de subvenţii mai mari la hectar din bani europeni, ceea ce va duce la dezvoltarea pe orizontală a întregii industrii agricole.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ