Reporter: Domnule Rareş Bogdan, nu de puţine ori, în trecut, aţi avut o atitudine critică la adresa PNL. Privit din interior, Partidul Naţional Liberal arată mai bine?
Rareş Bogdan: Partidul Naţional Liberal este cel mai democrat partid din România. Este singurul partid în care vocea fiecărui membru se face auzită. Este un partid care nu are penali şi nici nu îi va accepta vreodată, este stabilit acest lucru prin statutul partidului. Este singurul partid care va învinge PSD. Atitudine critică am avut şi după ce am intrat în PNL, când a fost cazul, şi o să am de fiecare dată când voi considera că trebuie schimbat ceva sau că interesele românilor nu sunt apărate. A fi critic în PNL nu este considerat un defect atât timp cât critica este una constructivă şi este pusă în slujba românilor corecţi şi cinstiţi.

„România vrea autostrăzi, vrea spitale, vrea educaţie de calitate”

Rep.: Cât de importante sunt alegerile europarlamentare pentru România?
R.B.: Sunt vitale pentru a da un semnal Europei că România nu vrea corupţie, nu vrea penali în funcţie, nu vrea să fie izolată de Europa. România a început să dea acest semnal prin sancţionarea constantă a PSD. PNL va câştiga alegerile europarlamentare, toate sondajele arată acest lucru. România va da semnalul că e timpul ei ca ţară europeană, cu cetăţeni corecţi şi cinstiţi reprezentaţi de politicieni corecţi şi cinstiţi. Alegerile europarlamentare vor arăta că România s-a trezit, că îşi are locul ei în marea familie europeană.
Rep.: În opinia dumneavoastră, aceste alegeri au şi altă miză decât cea firească, a alegerii reprezentanţilor României în Parlamentul European?
R.B.: Acest alegeri sunt startul bătăliei dintre PSDragnea şi România. Despre asta vorbim. E timpul să arătăm că România nu mai vrea hoţie, nu mai vrea legi pentru corupţi, nu mai vrea minciuni. România vrea autostrăzi, vrea spitale, vrea educaţie de calitate. Românii îşi doresc oameni corecţi, oameni cinstiţi, care să îi conducă şi vor o ţară ca afară. Miza acestor alegeri reprezintă startul pentru ca România să fie o ţară ca afară.

„Craiovei îi lipseşte o conducere liberală”

Rep.: Veniţi dintr-un oraş, Cluj-Napoca, aflat parcă la câteva zeci de ani distanţă de Craiova ca şi calitate a vieţii. Ce credeţi că le lipseşte oltenilor pentru a putea avea aceleaşi condiţii de trai ca şi ardelenii?
R.B.: Oltenilor, ca oameni, nu le lipseşte nimic. M-am întâlnit cu ei aici, la Craiova, şi am găsit oameni deschişi, oameni corecţi, care mi s-au plâns de starea oraşului, de problemele din spitale, din şcoli.
Pot să vă spun însă ce lipseşte Craiovei: Craiovei îi lipseşte o conducere liberală. Uitaţi-vă puţin la toate oraşele conduse de liberali: Cluj, Timişoara, Oradea, Sinaia. Sunt impecabile! Îţi doreşti să trăieşti acolo! Toate sunt conduse de PNL. Și toate arată aşa nu pentru că le-a dat PSDragnea bani de la buget, ba mai rău, PSD le-a tăiat bani din buget. Arată aşa pentru că primarii PNL le-au modernizat şi le-au dezvoltat cu bani europeni. Oamenii aceia care le conduc, primarii liberali, au făcut tot ce le-a stat în putinţă să nu rateze nicio finanţare europeană. Și dacă aici, la Craiova, aţi fi avut un primar liberal, azi ar fi fost şi ea un model de bună administraţie, un oraş în care să îţi placă să trăieşti.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ