Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD de Dolj: ”Măsurile luate de guvernarea PSD- ALDE îşi dovedesc eficienţa. Veniturile românilor continuă să crească”

0

➢ Veniturile românilor continuă să crească. Conform INS, comparativ cu luna februarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9%.
➢ În luna februarie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.819 lei.
➢ Măsurile luate de guvernarea PSD – ALDE îşi dovedesc eficienţa. Acestea se traduc în creşteri salariale în diverse domenii de activitate.
➢ Salariile celor din construcţii şi din domenii conexe construcţiilor au urcat în februarie cu peste 40% în ritm anual.
➢ Salariaţii din Învăţământ şi Sănătate au avut creşteri salariale de peste 30%.
➢ Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice, 6.683 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.728 lei).
• Raportat la perioada Cioloş, câştigul salarial mediu NET este cu 50 la sută mai mare.
• 1.950 lei net/februarie 2016.
• 2.933 lei net/februarie 2019.
➢Aşadar, este un fapt clar saltul consistent de venituri, care se regăseşte într-o evidentă creştere a puterii de cumpărare.
➢Puterea de cumpărare a salariului mediu este mai mare cu 13,6% faţă de anul trecut şi cu 43,5% mai mare decât în guvernarea Cioloş – februarie 2016, potrivit datelor INS.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ