Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, prima investiţie în infrastructură în parteneriat public-privat

0

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că prima investiţie în infrastructură în parteneriat public-privat va fi autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, iar într-o lună va fi anunţat câştigătorul şi se vor demara lucrările, anunţă Agerpres.
„După cum ştiţi, în programul de guvernare, am prevăzut investiţii în infrastructură, investiţii realizate atât prin fonduri europene, cum este cazul podului suspendat peste Dunăre, investiţii de la bugetul de stat, dar şi investiţii în parteneriat public-privat. Prima investiţie în infrastructură în parteneriat public-privat va fi autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, deja într-o lună de zile vom anunţa câştigătorul şi vom demara această autostradă. Uitaţi că se poate, cei care au criticat au criticat pe nedrept. Înainte de a critica, toţi ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate pentru realizarea unui obiectiv“, a declarat Dăncilă, după ce a vizitat lucrările la podul suspendat peste Dunăre din zona Jijila.
Primul-ministru a menţionat că Guvernul este direct interesat să construiască şi autostrada Unirii, adăugând că „oamenii şi-o doresc pe bună dreptate“.
„Vom face totul, atât din punct de vedere legislativ, cât şi financiar, încât să putem să punem în practică această autostradă. Este adevărat că, după 30 de ani în care doar s-a vorbit, încercăm acum să demarăm lucrurile şi chiar dacă vedem mai multe critici, unele fondate, unele mai puţin fondate, eforturile noastre vor fi în direcţia bună şi, dincolo de cuvinte, o să lăsăm faptele să vorbească“, a menţionat premierul.
Viorica Dăncilă a afirmat că, în privinţa legislaţiei, Executivul trebuie să aibă o abordare pliată pe realitate. „Legea achiziţiilor publice am modificat-o. Se depuneau contestaţii care durau 3-4 ani, trecea perioada de programare la nivel european şi nu puteam să realizăm nimic. Am modificat Legea achiziţiilor publice, avem probleme cu acordul de mediu. Vom vedea care va fi abordarea noastră atât din punct de vedere al fondurilor alocate pentru fiecare construcţie în parte, dar şi al modificărilor legislative pe care trebuie să le facem pentru a duce la bun sfârşit aceste obiective“, a susţinut prim-ministrul.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ