Constantin Rădulescu spune că una dintre priorităţile sale este să facă demersuri pentru reducerea birocraţiei în atragerea fondurilor UE. „Această funcţie de preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională pentru mine este echivalentul funcţiei de prim susţinător al beneficiarilor de fonduri europene în faţa ministerelor. Pe lângă această responsabilitate a susţinerii cauzei celor care lucrează cu aceste fonduri europene, ţin neapărat să facem toate demersurile posibile pentru a reduce birocraţia în acest domeniu. Pur şi simplu, procedurile pe care le avem în acest moment produc o cantitate uriaşă de hârtii şi fac ca proiectele să se materializeze cu foarte mari întârzieri, ceea ce, cred eu, nu este în niciun caz în interesul nostru. Având în vedere sprijinul colegilor de la celelalte consilii judeţene din regiune, dar şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, sunt convins că putem deveni modele de urmat în ceea ce priveşte absorbţia, dar aş prefera ca Vâlcea şi Oltenia să devină atât de frumoase, mândre şi bogate, pe cât ni le dorim cu toţii”, a declarat Constantin Rădulescu.
Întrucât judeţul Vâlcea îşi doreşte în continuare să mai atragă fonduri pe perioada de programare 2014 – 2020, în plenul şedinţei ordinare prezidate de noul ales s-au stabilit demersurile necesare în vederea relansării unor apeluri de finanţare importante, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, respectiv: prioritatea de investiţii 3.1 – Operaţiunea B – eficienţă energetică; prioritatea de investiţii 6.1 – modernizare drumuri judeţene; prioritatea de investiţii 7.1 – turism; prioritatea de investiţii 8.1, Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe şi prioritatea de investiţii 5.1. – patrimoniul cultural.
Tot pe 29 martie s-au sărbătorit 20 de ani de la înfiinţarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, ocazie cu care au fost prezentate importante repere ale activităţii desfăşurate de la înfiinţarea sa în anul 1999 şi până în prezent.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ