Claudiu Manda: ”Avem nevoie de oameni hotărâţi la Bruxelles, care să se bată pentru România”

În ciuda zvonurilor care vorbeau despre o ruptură între Organizaţia Dolj a PSD şi conducerea centrală a partidului, începutul de săptămână a venit cu o veste excelentă pentru, probabil, cea mai harnică filială judeţeană social-democrată din ţară. Senatorul PSD Dolj, Claudiu Manda, susţinut puternic de toate filialele din Oltenia ale PSD, a primit locul 3 pe lista partidului pentru Parlamentul European. Decizia vine, de fapt, să confirme faptul că Oltenia şi, mai ales, filiala doljeană, constituie, în adevăratul sens al cuvântului, un centru de greutate în interiorul PSD.

0

Conducerea PSD a stabilit luni – 25 martie lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Lista este deschisă de Rovana Plumb, urmată de Carmen Avram. Aşa cum spuneam, Claudiu Manda, liderul social-democraţilor doljeni, ocupă locul al treilea, decizie considerată de mulţi drept o recunoaştere a importanţei organizaţiei conduse de vicepreşedintele Senatului. Lista pentru Parlamentul European continuă cu Chris Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel şi Doina Pană.

Manda, trimisul Olteniei în Parlamentul European
Claudiu Manda nu a fost doar propunerea PSD Dolj pentru un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European, senatorul doljean fiind susţinut oficial şi de celelalte organizaţii social-democrate din Oltenia. În urmă cu câteva săptămâni, liderii organizaţiilor PSD din Oltenia, Paul Stănescu (Olt), Aladin Georgescu (Mehedinţi), Constantin Rădulescu (Vâlcea) şi Mihai Weber (Gorj), au semnat o scrisoare adresată CExN al partidului prin care îşi arată susţinerea ca preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, să fie printre primii cinci pe lista formaţiunii la alegerile pentru Parlamentul European.
Decizia organizaţiilor din Oltenia de a susţine un candidat care provine din această zonă vine şi ca urmare a faptului că experimentele cu europarlamentari „adoptaţi” s-au dovedit a fi de-a dreptul inutile. Puţini îşi mai amintesc când l-au văzut ultima oară pe aceste meleaguri pe Victor Boştinaru, „olteanul” din Parlamentul European, ori pe Victor Negrescu.

„Interesele României înaintea altor interese”
Claudiu Manda este cunoscut printre colegii de partid drept un „jucător de echipă” care respectă mereu „schema de joc”. Iar PSD pare să aibă mare nevoie de oameni care nu schimbă taberele în timpul meciurilor, aşa cum s-a întâmplat cu destui europarlamentari social-democraţi din actualul legislativ.
„Cred că am acumulat suficient de multă experienţă la nivelul Parlamentului. Cred că şi oltenii şi colegii mei din Dolj ar putea să fie reprezentaţi acolo, că am observat în ultimii ani de zile la nivelul Parlamentului European şi cred că este nevoie de forţe proaspete acolo, de oameni hotărâţi, care să se bată pentru România şi să o pună înaintea oricăror alte interese. Cred că sunt multe lucruri pe care şi eu şi alţi colegi care o să mergem acolo le putem explica parlamentarilor europeni despre care este adevărul din România şi cum e situaţia aici”, a declarat Claudiu Manda după prezentarea oficială a listei de către Liviu Dragnea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ