Porția de venin
Rareş Bogdan, o „rara avis” în PNL

0

Liberalii au dat lovitura cu Rareş Bogdan. Constat că este un excelent activist de partid, deşi nu a trecut mai mult de o săptămână de când a părăsit emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV şi a acceptat oferta de a deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Bine că a acceptat, prea o dăduse în militantism, în defavoarea jurnalismului.

Dar a făcut politică liberală asumată din vremea studenţiei, iar jurnalist fiind, n-a schimbat macazul, în ciuda tentaţiilor conexe, a înjurăturilor inevitabile, precum şi a riscurilor aferente atunci când, seara de seară, mătura cu puterea în piaţa publică.

De ce ar mai fi Rareş Bogdan o achiziţie pentru PNL? Pentru că, în partidul ăsta cu mulţi activişti cu prune-n gură şi nimic sub părul vopsit, omul este, zic eu, cel mai bun orator de la Crin Antonescu încoace. Şi cred că Brătienilor le-ar fi drag, aşa, colţos, şi cu batistuţele lui de la sacou!

Apoi, partidul se poate bucura că în spaţiul acesta politic atât de arid, a găsit un om cu carte. Rareş Bogdan a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, şi profesorii lui spun că a fost un student strălucit. Tot la Universitatea „Babeş-Bolyai” a urmat un masterat în ştiinţe politice.

Foarte important: notorietatea. Îl cunoaşte o ţară întreagă, şi asta contează enorm într-o candidatură politică. Dar, săptămâna trecută, am făcut împreună o emisiune la Televiziunea VTV. M-a surprins că faima nu i s-a urcat la cap. Fusese în zona Drăgăşani şi se bucura ca un copil că oamenii îl cunosc.

Ce-ar mai fi de spus? Că n-a intrat în politică suflându-i vântul prin buzunare, din contră! La Realitatea câştiga în jur de 15.000 de euro pe lună, plus venituri din alte afaceri de familie. Va veni vremea să vorbim şi despre ele.

Să mai adăugăm că este tânăr, are doar 44 de ani, şi deţine capacitatea de a aduce în matcă electorat dezamăgit de dreapta, de a mai ciupi şi de pe la alte partide, dar de a atrage şi electori nehotărâţi.

Altceva? Că nu l-a luat duba, nici măcar un pic!

Bun! Bun pentru PNL. Cât de bun va fi Rareş Bogdan şi pentru România care îl trimite în Parlamentul European, unde poate beneficia de 20.000 de euro pe lună plus alte „măriri”? Dar pentru românii din spaţiul european? Dar pentru Europa, până la urmă? Sunt doar trei întrebări din multe altele.
Dar să nu ne pripim, să le lăsăm să se aşeze!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ