Noi probleme în ce priveşte înfiinţarea la Bălceşti a mult aşteptatului spital. Deşi la un moment dat neînţelegerile dintre Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea pe de o parte, şi Primăria Bălceşti de cealaltă parte, păreau să se fi încheiat, marţi, SJU Vâlcea a anunţat că demersul a fost din nou blocat de primărie. Spitalul Bălceşti a fost desfiinţat în anul 2011, iar acum se doreşte ca acolo să fie creată o secţie exterioară a SJU Vâlcea. Recent, SJU Vâlcea a precizat că Secţia de recuperare balneo-fizio-terapie de la Bălceşti va avea 40 de paturi, 27 de angajaţi şi o structură de gardă la domiciliu, iar cheltuielile cu amenajarea spaţiului vor fi suportate de Primăria Bălceşti.

Comunicat de presă:
În urma adresei Primăriei oraşului Bălceşti referitoare la înfiinţarea unei structuri medicale în oraşul Bălceşti, facem următoarele precizări:
– În acest material nu vom folosi termeni tehnici sau detalii care să descrie prea mult situaţia cu care ne confruntăm în prezent, în relaţia cu Primăria oraşului Bălceşti, ci vom fi cât se poate de succinţi.
– V-am informat, cu ceva vreme în urmă, despre concluziile Comisiei mixte constituită la iniţiativa domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea – ec. Constantin Rădulescu, privind demersurile şi angajamentele fiecărei instituţii implicate în acest proiect comun de înfiinţare a unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, care să înlocuiască spitalul desfiinţat în anul 2010.
– Revenim asupra acestui subiect, pentru a vă informa că a fost înaintat Primăriei oraşului Bălceşti, cu semnăturile tuturor instituţiilor partenere (Consiliul Judeţean Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea şi CAS Vâlcea), proiectul final pentru înfiinţarea unei secţii de Recuperare Medicală şi Fizioterapie, precum şi a unei componente de gardă medicală, la domiciliu, absolut necesară pentru rezolvarea urgenţelor medicale din oraşul Bălceşti şi zonele limitrofe.
– Conform angajamentului domnului primar al oraşului Bălceşti, spaţiul în care poate fi amenajată această secţie ar fi urmat să fie pus la dispoziţia SJU Vâlcea, renovat la standardele impuse de legislaţie, de către Consiliul Local al oraşului Bălceşti şi de către domnul primar Constantin Aleca.
– Am primit, însă, o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că îşi doreşte altă structură, dar care nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi înfiinţată.
– Nu înţelegem această atitudine a domnului primar şi credem că, dacă se doreşte cu adevărat înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, atunci toate părţile implicate trebuie să îşi respecte angajamentele şi partenerii.
– Ne exprimăm, în continuare, disponibilitatea în rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru vâlceni şi aşteptăm ca domnul primar al oraşului Bălceşti să ne comunice data la care ne poate fi pus la dispoziţie spaţiul necesar desfăşurării activităţii unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ