13 martie: SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti, meciul anului în handbalul feminin

0

Echipele feminine de handbal SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti se înfruntă miercuri, 13 martie, într-un meci care poate decide campioana României. Întâlnirea va avea loc în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, de la ora 21.00, şi va fi transmisă în direct pe TVR1. Organizatorii au anunţat că toate cele 2.200 de bilete au fost epuizate. CSM Bucureşti vine la Râmnicu Vâlcea cu 150 de suporteri.
Echipa vâlceană se află pe locul 1, cu 51 de puncte, având un avans de 6 puncte faţă de gruparea bucureşteană, dar şi un meci mai mult disputat.
Pentru a-şi apăra titlul, SCM Bucureşti are nevoie de victorie la o diferenţă de cel puţin 3 goluri la un scor mai mare decât cel din partida tur, aceasta fiindcă la Bucureşti „tigroaicele” au pierdut cu 19-22.

O partidă cu mai multe mize

Meciul are dublă semnificaţie, câştigarea titlului naţional asigurând şi participarea directă în grupele ediţiei viitoare a Ligii Campionilor. În plus, va fi şi o întâlnire a orgoliilor. SCM Rm. Vâlcea calcă pe urmele Oltchimului, echipă cu cel mai impresionant palmares din handbalul feminin românesc: a câştigat de 19 ori campionatul, de 13 ori Cupa României, a disputat finala Ligii Campionilor în 2010, a triumfat o dată în Cupa Cupelor şi în două rânduri în Cupa EHF. De partea cealaltă, în 1961, Bucureştiul a câştigat prima ediţie a Cupei Campionilor Europeni, la feminin, prin Ştiinţa Bucureşti şi a repetat succesul în 1964, prin Rapid. În ultimii ani, CSMB a triumfat în Champions League, chiar la prima sa participare, dominând competiţia pe plan intern (are patru titluri, trei Cupe ale României şi două Supercupe).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ