Vâlcea: A început campania pentru europarlamentare. Cioloş, primul venit

Dacian Cioloş a participat, marţi, la Râmnicu Vâlcea, la strângerea de semnături pentru Alianţa 2020 USR PLUS. Alianţa are nevoie de 200.000 de semnături din toată ţara pentru a participa la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Pentru judeţul Vâlcea, ţinta este de 5.000 de semnături, din care s-au strâns 2.000 - a anunţat liderul judeţean al USR, Andrei Gheorghiu.

0

„În general, partidele trimit sinecurişti”
Potrivit lui Dacian Cioloş, până acum, Alianţa 2020 USR PLUS a depăşit 150.000 de semnături. Acesta a subliniat că toţi cei 33 de candidaţi de pe listă au fost aleşi pe principiul competenţei. „Mă întreabă oamenii ce vrem să facem în Parlamentul European, cu ce îi ajută pe ei acţiunea noastră de acolo. Le explicăm că sunt foarte multe lucruri ce trebuie decise la nivel european şi care sunt aplicabile în România. Pentru că intenţia noastră nu este să plecăm la Bruxelles să decidem acolo nişte lucruri pentru cineva în abstract, tot ce se întâmplă acolo are impact în România, dar, din păcate, lucrurile acestea nu se ştiu. Pentru că politicienii noştri nu cunosc ce se petrece acolo, sunt foarte puţini politicieni lideri de partid care să cunoască instituţiile europene. De aici şi influenţa slabă pe care România o are la nivel european. Nu avem oameni competenţi care merg acolo, în general, partidele trimit sinecurişti. Sunt şi oameni care fac treabă, dar sunt mulţi europarlamentari ce se duc acolo doar ca să scape de România”. „Noi, spre deosebire de alte partide, avem o listă cu oameni care cunosc foarte bine şi funcţionarea Parlamentului European. Sunt oameni care au reuşit în viaţă în profesia lor și care nu se duc acolo pentru salarii, fiindcă mulţi renunţă la salarii mai mari decât le au în P.E. Avem trei foşti miniştri, pe Dragoș Pâslaru, pe Cristian Ghinea, pe Dragoş Tudorache, o avem pe Clotilde Armand (…). Avem forte mulţi tineri. Nu sunt copii de politicieni, nu sunt copii de oameni de afaceri cărora părinţii le-au cumpărat posturi în partid, sunt toţi oameni care au reuşit şi care vor să facă lucruri în România”, a mai spus Cioloş.

Despre prezidenţiale: ”Nu exclud nici această posibilitate”

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Dacian Cioloş nu a exclus această perspectivă: ”E foarte important ca viitorul preşedinte al României să fie un om care să susţină programul politic pe care îl avem noi. Să ştim că putem avea în preşedinte un partener. Dacă pentru asta va trebui să candidez, nu exclud nici această posibilitate”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ