PNL Râmnicu Vâlcea este un fel de asociaţie familială: „A.F. Argeşanu”. Bogdan Argeşanu Popescu este preşedinte municipal, iar soţia lui, Irina Argeşanu, lideră a OFL Râmnicu Vâlcea. Bun!
Situaţia este similară la PSD Vâlcea, unde Constantin Rădulescu, şeful organizaţiei judeţene, conduce partidul împreună cu fratele său, Lucian Rădulescu, mai-marele peste tineret. Diferenţa este că „Răduleştii”au demonstrat ce pot şi au câştigat alegerile la Vâlcea. Că victoria asta a fost favorizată de contextul naţional, de astre, de peştişorul de aur etc., nici nu mai contează. Le-au câştigat!
La „Argeşeni”, de la care se aşteptau semne serioase de reconstruire a organizaţiei municipale, dar şi opoziţie serioasă la Mircia Gutău, nu se întâmplă mare lucru. Cei doi s-au căsătorit anul trecut şi par că încă zăbovesc în pat. Iar dacă salteaua de desedubt e plină cu bani, de ce atâta grabă?
Când Bogdan Argeşanu Popescu a fost ales preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, până şi criticii săi admiteau că, fiind rău de gură, va da nişte spectacole mediatice de va îngheţa adversarul. Aş! S-a întâmplat ca la Radio Erevan. Nu a dat, a luat. A luat bastârci de la Mircia Gutău, care l-a poreclit mai abitir „oblete”, pentru că ţinea o rubrică despre pescuit în ziarul tatălui său, l-a calificat ca „necalificat” din cauză că nu ar fi realizat nimic în viaţă, ci ar trăi din gloria părintelui şi, mai nou, l-a luat în băşcălie fiindcă şi-ar arăta muşchii din spatele numelui nevestei.
La vedere, sinteza activităţii PNL Râmnicu Vâlcea este uşor de parcurs sub noua conducere. Trebuie doar să ştii tabla adunării până la 5: o conferinţă de presă, vreo trei comunicate şi balul mărţişorului, unde degeţelele etalate infantil în formă de inimioară au fost laitmotivul serii.
Apropo de comunicate! Cel mai recent comunicat al PNL Râmnicu Vâlcea, în care se puncta taxarea apei de ploaie, i-a dat posibilitatea lui Mircia Gutău să mai toarne nişte acid peste liberali. Şi, deşi cel puţin trei dintre contraargumentele primarului puteau fi combătute cu succes, PNL Râmnicu Vâlcea a lăsat „baltă” chestiunea apei de ploaie.
Şi atunci, cum să nu se întrebe lumea dacă nu cumva există nişte „canale subterane” de prietenie?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ