Procedura de achiziţie publică pentru „lucrări de aplicare a marcajelor termoplastice în municipiul CRAIOVA” a fost recent lansată de reprezentanţii Primăriei Craiova în sistemul electronic de achiziţii publice. Edilii au optat pentru procedura simplificată, care să le aducă cât mai reprede un contract-cadru în acest domeniu, posibil chiar până la sfârşitul acestei luni, când este programată deschiderea ofertelor. Municipalitatea doreşte să facă rost de o firmă care să asigure atât furnizarea materialelor necesare, cât şi montajul acestora, durata contractului urmând a fi de peste un an şi jumătate, 20 de luni calendaristice mai exact. „Autoritatea contractantă – Municipiul Craiova intenţionează să încheie un acord-cadru, în vederea achiziţionării de «lucrări de aplicare a marcajelor termoplastice în municipiul Craiova», conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 5385/10.01.2019, pe o perioada de 20 luni”, se arată în anunţul postat de funcţionarii Primăriei Craiova.
Potrivit documentaţiei, edilii doresc montarea în intersecţiile din Craiova de marcaje rutiere prefabricate, albe şi colorate, cu proprietăţi corspunzătoare în materie de aderenţă şi vizibilitate în orice fel de condiţii meteo şi cu o durată de viaţă de minimum doi ani, precum şi a două tipuri de covor antiderapant, destinat zonelor de lângă trecerile de pietoni. „Lucrările constau în: material, manopera de aplicare, echipamente specializate utilizate, transportul, curăţirea şi pregătirea suportului, premarcajul, vizând realizarea de: 1. marcaj rutier cu: -produse prefabricate (preformate) albe pentru executarea de săgeţi, inscripţii text, simboluri şi marcaje transversale şi tactile la trecerile de pietoni, linii stop, benzi transversale rezonatoare; -produse prefabricate (preformate) colorate pentru executarea de simboluri similare indicatoarelor rutiere, în conformitate cu standardul SR 1848-7/2015. – peste produsele prefabricate (preformate) se vor aplica amestecurile de microbile de sticlă şi granule antiderapante. 2.covor antiderapant cu: -aplicare la cald, monocomponent, de culoare roşie – aplicare la rece, bicomponent, de culoare roşie în zonele cu trafic intens de autovehicule (vecinătatea şcolilor, grădiniţelor, spitalelor, altor instituţii de interes public), conform cerinţelor Caietului de sarcini nr. 5385/10.01.2019. Cantităţile minime şi maxime estimate pe durata Acordului- cadru, precum şi pentru fiecare contract subsecvent sunt conform caietului de sarcini nr. 5385/10.01.2019”, se arată în anunţul postat de edili în sistemul electronic de achiziţii publice.

„Covor” de 9.200 de metri pătraţi

Municipalitatea doreşte furnizarea şi montarea marcajelor şi a covoarelor antiderapante termoplastice pe o suprafaţă cuprinsă între un minimum de 7.250 de metri pătraţi şi un maximum de 9.210 metri pătraţi, după cum precizează caietul de sarcini, pe parcursul celor 20 de luni de derulare a acordului-cadru urmând a fi semnate o serie de contracte subsecvente, în funcţie de cerinţele municipalităţii. Valoarea estimată a acordului-cadru este de 1.680.434,5 lei. De menţionat că suma a crescut de zece ori faţă de precedentul contract de acest gen semnat de primărie, în vara anului 2014, când edilii au achiziţionat un singur tip de covor antiderapant cu montaj la preţul de 180.000 lei. Suprafaţa luată în calcul în urmă cu cinci ani era de asemenea una mai mică, de numai 1.800 de metri pătraţi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ