Primarul Gutău, anunţ despre taxarea apei de ploaie în Râmnicu Vâlcea

În municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru persoanele fizice nu se taxează şi nu se va taxa apa meteorică, a anunţat, marţi, primarul Mircia Gutău. Însă rămâne în vigoare taxarea apei meteorice pentru persoane juridice.

0

Intervenţia edilului survine în urma unei campanii de informare a PNL Râmnicu Vâlcea conform căreia Primăria municipiului ar intenţiona, prin intermediul Societăţii APAVIL SA, să reintroducă taxarea apei meteorice în baza Legii 215/27 iulie 2018. Însă aceste prevederi au fost abrogate în decembrie 2018, a declarat Mircia Gutău.
«PNL Râmnicu Vâlcea (…) mă acuză pe mine şi Primăria municipiului că intenţionăm, prin intermediul Societăţii APAVIL SA, să reintroducem taxarea apei meteorice în baza Legii nr. 215/27 iulie 2018. Acest act normativ modifica Legea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare nr. 241/2006 în sensul introducerii a două alineate conform cărora „Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului”, dându-se, totodată, posibilitatea consiliilor locale să adopte ”hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie”.
Ce uită să spună însă PNL Râmnicu Vâlcea este că în luna decembrie a anului trecut – ca urmare a demersurilor susţinute pe care eu, alături de alţi primari din ţară, le-am făcut prin Asociaţia Municipiilor din România – aceste prevederi au fost abrogate de art. 82 al mult hulitei OUG nr. 114/29.12.2018, ceea ce face ca întreg demersul liberalilor locali să rămână fără obiect.
Şi mai trebuie să precizez că luarea unei eventuale astfel de decizii se face nu de către Societatea APAVIL SA, ci ţine de nivelul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „APA Vâlcea”, prin modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.
Oricum, râmnicenii trebuie să ştie clar că, la nivelul municipiului, Societatea APAVIL SA NU taxează apa meteorică şi că NU se intenţionează acest lucru (…)»,susţine edilul.
În ce priveşte menţinerea taxei pe apa meteorică pentru persoane juridice, Mircia Gutău a precizat: „Asta a fost de când lumea”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ