Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD de Dolj: Bugetul pe anul în curs este echilibrat şi reflectă măsurile asumate de PSD în programul de guvernare

0

• Educaţia va avea un plus de 9,8 miliarde de lei, iar Investiţiile vor avea în plus 15,4 miliarde de lei, dintre care 6 miliarde vor merge la capitolul Transporturi.

Cifrele din buget reflectă măsurile asumate de către Partidul Social Democrat în programul de guvernare şi nu doar că menţin creşterile din anii precedenţi; măsuri noi, de creştere a veniturilor, vor fi luate şi în acest an. Astfel, salariul mediu net va fi de 3.080 de lei, cu peste 50% mai mare faţă de anul 2016, iar bugetul de pensii este în acest an pe excedent ca urmare a politicilor Guvernului României, cu 0,2% din PIB, ca urmare a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură luată de fostul ministru al muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Deloc de neglijat este şi faptul că vor fi alocate, în continuare, voucherele de vacanţă şi indemnizaţiile de hrană. Vorbind despre cele mai importante capitole, putem spune că Sănătatea beneficiază de o creştere de 6 miliarde de lei faţă de anul trecut, Educaţia va avea un plus de 9,8 miliarde de lei, iar Investiţiile vor avea în plus 15,4 miliarde de lei, dintre care 6 miliarde vor merge la capitolul Transporturi. Important de spus este că, pe zona Olteniei, s-a reuşit finanţarea atât a drumului expres Craiova-Piteşti, cât şi a drumului expres Craiova-Târgu Jiu. Ca o menţiune generală, consider că bugetul pe anul în curs este echilibrat, concentrându-se atât pe susţinerea politicilor sociale, cât şi pe sprijinirea celor de dezvoltare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ