Deputatul Ionuț Stroe (PNL): Finanțarea alocată în bugetul pentru acest an pentru drumul expres Craiova – Pitești este doar praf în ochi

Parlamentarii liberali de Dolj, deputatul Ionuț Stroe și senatorul Mario Ovidiu Oprea, au criticat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul organizației județene, faptul că majoritatea PSD-ALDE a respins toate amendamentele depuse la Legea bugetului de stat. Liberalii susțin că amendamentele lor vizau obiective importante pentru regiunea Olteniei, așa cum sunt drumul expres Craiova – Pitești ori Spitalul Regional de Pediatrie.

0

„Veștile legate de drumul expres Craiova – Pitești sunt extrem de triste. S-au alocat, prin legea bugetului din acest an, puțin peste 250 de milioane de lei. Dacă ar fi să ne raportăm la cuantumul total din fișa de proiect de la Ministerul transporturilor, de 4,97 miliarde de lei, suma alocată acum este de 4,99%! Pentru ce sunt suficienți acești bani?! Tocmai din acest motiv, împreună cu colegii mei, senatorul Mario Oprea și deputatul Nicolae Giugea, am cerut suplimentarea acestei sume cu încă 250 de milioane de lei. Am fi ajuns la aproape 10% și am fi dat o șansă de începere a lucrărilor în acest an. Așa, rămânem cu 4,99% ceea ce, din punctul meu de vedere, reprezintă doar praf în ochi. Restul de bani, aproximativ 95%, spun cei de la PSD, ar trebui asigurați din fondurile de Dezvoltare Regională. Din păcate, până acest moment, nu există o cerere oficială depusă pentru așa ceva.
Regret că amendamentul nostru nu a trecut și, sincer, nu reușesc să înțeleg atitudinea celor de la PSD, pentru că este vorba despre un proiect extrem de important pentru regiunea noastră. În schimb, văd că ei continuă să vândă iluzii unei regiuni care așteaptă acest proiect“, a declarat deputatul Ionuț Stroe. Acesta a adăugat că va începe demersurile pentru a obține acces la documentele semnate, la finalul anului, la Craiova, referitoare la construirea drumului expres: „O să fac toate demersurile necesare pentru a obține o copie a actelor semnate, la finalul anului trecut, la Craiova. Vreau să văd dacă acolo sunt prevăzute termene și dacă execuția există în realitate“.

Amendamentele liberalilor doljeni, respinse la foc automat
La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea (foto), și-a arătat dezamăgirea față de decizia celor din PSD – ALDE de a respinge amendamentele liberalilor care, în opinia sa, vizau proiecte esențiale pentru regiunea Olteniei. „Un amendament s-a referit la bugetul Ministerului Transporturilor, unde am cerut suplimentarea cu aproape 60 de milioane de lei a sumelor prevăzute pentru reabilitarea drumului Craiova – Calafat. Reabilitarea acestui drum are o importanță deosebită pentru economia întregii zone de S-V. Însă, așa cum a fost construit bugetul Ministerului Transporturilor, acest drum s-ar finaliza după anul 2022. Asta în condițiile în care el ar fi trebuit să fie deja gata. Nu este posibil ca, într-o perioadă de creștere economică, așa cum susține PSD, să nu te preocupe drumuri incluse în coridoare europene. Un al doilea amendament s-a referit la alocarea tot a unei sume de 60 de milioane de lei pentru realizarea centurii ocolitoare de Sud a Craiovei. În anul 2019, Ministerul Transporturilor a prevăzut pentru acest obiectiv o finanțare de zero lei.
Al treilea amenament a fost la bugetul Ministerului Sănătății și s-a referit la transferuri pentru finanțarea investițiilor la spitale. Vorbim, printre altele, despre suma de două milioane de lei pentru finanțarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al Spitalului Clinic Regional de Pediatrie Craiova. Precizez că, în această regiune, nu există un spital de copii. Un astfel de obiectiv ar deservi toate județele Olteniei și ar reducere rata de mortalitate în rândul copiilor.
Ultimul amendament se referă la alocarea a 9 milioane de lei pentru demararea lucrărilor de reabilitare a clădirii Colegiului Național „Carol I“. Colegiul a fost trecut în 2018 la Compania Națională de Investiții. Autoritățile locale au încercat doar să paseze această problemă. Noi nu o ignorăm astfel că vrem rezolvarea acestei probleme. Din păcate, toate amendamentele noastre au fost respinse!“, a declarat Oprea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ