Controalele RAR pictează un tablou sumbru pe şoselele României
Zeci de mii de autoturisme – calamităţi pe patru roţi

Aproape 3.500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

1

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic, în trafic, 67.807 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate, precum şi la sistemele de frânare şi direcţie. Mai mult, 2,34% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică: ITP fals, expirat sau anulat.
În ceea ce priveşte judeţul Dolj, au fost verificate 2.261 de vehicule, 37,99% dintre acestea fiind neconforme din punct de vedere tehnic, iar 231 de maşini prezentau pericol iminent de accident.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 903 amenzi contravenţionale, au fost retrase 728 de certificate de înmatriculare şi reţinute 146 permise de conducere. Reprezentanţii Registrului Auto Român reamintesc faptul că, în situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.
„Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni“, se arată într-un comunicat al RAR.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ