Comunicat de presă
ALDE Dolj: Alegerile europarlamentare vor valida ALDE ca partid important

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE: „Sunt mai multe argumentele pentru o candidatură separată a ALDE de PSD la alegerile europene din mai”.

0

Considerăm că decizia privind formulă de participare a ALDE la alegerile europarlamentare trebuie luată cât mai repede pentru o bună organizare a acestor alegeri. „Pentru viitorul ALDE alegerile europene constituie un test de maturitate. Acesta este momentul în care putem arăta – prin obținerea unui procent în jurul a 15%- trecerea noastră spre un statut de partid mediu, cu rol esențial în crearea unor majorități parlamentare stabile, așa cum este actuala majoritate”, apreciază președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.
Sunt cel puțin cinci tipuri de argumente pentru o candidatură a ALDE pe cont propriu la aceste alegeri europarlamentare:
1.Argumentul validării interne – obținerea unui rezultat cu două cifre care să confirme la urne dublarea gradului de încredere al românilor în politicile ALDE și, astfel, statutul nostru de partid important pe scena politică românească.
2. Argumentul configurației grupurilor politice din Parlamentul european și al validării externe. În Parlamentul European există grupuri politice distincte: grupul ALDE Europa care este grupul liberal, grupul Partidului Socialiștilor Europeni, grupul popularilor, grupul ecologiștilor și altele mai mici. Așadar, europarlamentarii se repartizează, odată aleși în Parlamentul European, pe grupuri politice și de aceea a merge pe o lista comună cu PSD ar creea o anumită confuzie și pentru electoratul de la noi și pentru partenerii noștri europeni.
3. Argumentul campaniei efective.Putem fi mult mai coerenți cu privire la difuzarea mesajelor noastre de campanie în acord cu doctrina și viziunea noastră liberală și democratică despre Europa și în armonie cu mesajele partidelor din ALDE Europa, mesaje pe care acestea le vor transmite în țările lor în timpul campaniei.
4. Argumentul maximizării potențialului nostru politic și electoral.Printr-o candidatură separată vom reuși să mobilizăm întregul nostru bazin electoral dar și votul tuturor simpatizanților noștri liberali, inclusiv acele voturi dezamăgite de PNL care caută în noi alternativă liberală.
5. Argumentul maximizării randamentului echipelor noastre de campanie. Este un bun prilej să pregătim echipele noastre de campanie și să testăm ”în teren” randamentul acestor echipe. Urmează în acest an și în 2020 încă trei rânduri de alegeri foarte importante pentru viitorul ALDE. Nivelul de mobilizare electorală trebuie să fie unul foarte ridicat, competițiile anunțându-se foarte dificile.Prin urmare, eficiența noastră în campanii va trebui să fie una maximă pentru a ne atinge obiectivele electorale și politice.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ