ALDE Dolj: Apărăm drepturile românilor din UE

Anişoara Stănculescu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Plata corectă a alocațiilor pentru copiii românilor care lucrează în diferite țări ale UE este o victorie a guvernului PSD-ALDE și a reprezentanților noștri în Parlamentul european“.

0

ALDE, ca partid pro european, liberal și democrat nu acceptă ca drepturile si libertățile cetățenilor români, care plătesc taxe și impozite și alimentează bugetele de asigurări ale diferitelor state europene să fie încălcate.
„Discriminarea, dubla măsură, standardele diferite contravin spiritului principiilor fondatoare ale Uniunii, Tratatului European. Am atras atenția asupra intenției guvernului austriac de a nesocoti aceste lucruri în materia alocației europene pentru copii românilor – între care sunt și mulți doljeni – ce lucrează in Austria“, afirmă liderul ALDE Craiova, Anișoara Stănculescu.
Considerăm că orice astfel de derapaje, care restrâng în mod nejustificat și nelegitim drepturi sociale sau economice unor cetățeni europeni, trebuie descurajate din fașă, iar declanșarea procedurii de infringement la adresa Austriei este o decizie corectă.
Oficialii austrieci trebuie să țină cont că alocațiile europene pentru copii reprezintă o formă de prestații familiale, care au ca scop asigurarea securității sociale pentru salariații și lucrătorii independenți și membrii familiilor acestora, care au reședința într-un stat membru al Uniunii Europene și care lucrează într-unul dintre aceste state.
Cetățenii români au și trebuie să aibă acces la prestațiile sociale ce rezultă din munca depusă și contribuțiile lor sociale, o abordare diferită fiind profund inechitabilă și contrară dreptului european în vigoare.
ALDE nu va permite nimănui ca românii sa fie tratați ca europeni de mâna a doua. „Reiterăm apelul nostru la toți cei din Dolj care lucrează în Uniunea Europena, la familiile lor de acasă să sesizeze cu încredere la sediul nostru din Craiova orice intenții sau practici abuzive în materie de drepturi și libertăți la care sunt supuși acolo unde își desfășoară activitatea și plătesc taxe în spațiul Uniunii Europene”, a mai precizat vicepreședintele ALDE Dolj, Anișoara Stănculescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ