ALDE Dolj: Limita de vârstă pentru tinerii fermieri crește

Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Creşterea limitei de vârstă de la 40 la 45 de ani ca cerinţă principală de eligibilitate pentru acordarea de subvenții europene tinerilor fermieri ar stimula activitatea în agricultura romanească“.

0

„Considerăm că luarea pe 29 ianuarie a.c. a unei decizii privind creșterea limitei de vârstă pentru fermieri, în baza noului regulament european după care va funcționa politica agricolă comună, ar fi un lucru bun și pentru România.
Riscul depopulării masive a zonelor rurale (cu efecte vizibile deja și în Dolj), îmbătrânirea accentuată a populației ocupate în agricultura, încurajarea inițiativei în sectorul fermier reclamă de urgență o asemenea măsură.Pentru România nevoia de a da un orizont profesional și de viață aici în țara cât mai multor români,această măsură ar fi mai mult decât binevenită.Creșterea limitei de varstă de la 40 la 45 de ani ar da posibilitatea mai multor agricultori să beneficieze de aceste plăti și în România deci și în județul Dolj.
Deasemenea sperăm ca și celelelalte elemente prezente în documentul asupra căruia se va decide pe 29 ianuarie vor fi adoptate.Ne referim în special la prevederile dorite a fi puse în aplicare, conform căreia statele membre UE pot acorda un sprijin complementar pentru venit tinerilor fermieri care s-au instalat ca șefi ai unei exploatații și care au dreptul la o plată în temeiul sprijinului de bază pentru venit,iar alocarea pentru plăţile destinate agricultorilor tineri să fie de minim 2% din plafonul alocat plăţilor din agricultură“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ