Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD de Dolj: „Creşterea salariului minim brut şi introducerea celui minim diferenţiat arată că PSD se ţine, din nou, de cuvânt”

Salariul minim brut în România a crescut, de la 1 ianuarie, la 2.080 de lei şi, în plus de acest lucru, cei care au ocupaţii ce necesită studii superioare şi cel puţin un an vechime în domeniul acestora vor avea un salariu minim diferenţiat de 2.350 de lei. Creşterea valorii salariului minim brut este încă o măsură importantă luată de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, încă de pe vremea în care acesta era condus de Lia Olguţa Vasilescu, după cum a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

0

Românii au, începând cu data de 1 ianuarie, un salariu minim brut de 2.080 de lei, faţă de 1.900 de lei, cât era valoarea acestuia până la finele anului trecut. Creşterea vine ca urmare a respectării încă a unei măsuri din Programul de Guvernare al PSD, în cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, prin implicarea fostului ministru, Lia Olguţa Vasilescu.
„Iată că încă un pas important asumat prin Programul de Guvernare al Partidului Social Democrat a fost făcut la începutul acestui an, dovadă că lucrurile care le-au fost promise românilor nu întârzie să apară. Creşterea salariului minim brut va aduce beneficii unui număr de peste 1 milion de români şi este o măsură extrem de benefică pentru cetăţenii României, care merită salarii mai mari şi condiţii de trai mai bune. Graţie fostului ministru al muncii, Lia Olguţa Vasilescu, românii trăiesc la standarde mai bune, indiferent de categoria socială din care fac parte”, a punctat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu, membru în Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.
Pe lângă creşterea salariului minim brut, de la 1 ianuarie s-a introdus şi un salariu minim brut diferenţiat. Este vorba despre persoanele care ocupă funcţii ce necesită studii superioare, dacă acestea au o vechime în muncă de cel puţin un an. Valoarea salariului minim brut diferenţiat este de 2.350 de lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră.
„Salariul minim diferenţiat vine în ajutorul celor care lucrează de cel puţin un an în domeniul în care şi-au realizat studiile. Este un mod prin care statul înţelege să îi răsplătească pe aceştia, dar şi să îi încurajeze să îşi găsească un loc de muncă exact pe specializarea pe care o au. Pe de altă parte, este foarte posibil ca angajatorii să îşi găsească mai uşor forţă de muncă specializată, îndeosebi din rândul absolvenţilor de facultăţi, odată cu acest stimul pentru cei cu studii superioare. Aşadar, creşterea salariului minim brut şi introducerea celui minim diferenţiat arată că PSD se ţine, din nou, de cuvânt”, a mai explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu, membru în Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.
Conform primului ministru Viorica Dăncilă, majorarea salariului minim brut pe ţară reprezintă o creştere de 9,47%, iar salariul minim brut diferenţiat este echivalentul unei creşteri de 23,68%. Circa 1,4 milioane de angajaţi vor beneficia de majorarea salariului minim brut, dintre aceştia 350.000 având studii superioare. Conform Programului de Guvernare, salariul minim net va creşte anual cu câte aproximativ 100 de lei până în anul 2020.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ