Prognoză Budeşti-Vâlcea: În 2022, în parcul industrial vor lucra peste 15.000 de oameni

Potrivit prognozelor economice, până în anul 2022, numarul de salariaţi care vor lucra în comuna la Budeşti-Vâlcea, se va ridica la 15-20.000, din care jumatate în multinaţionale sau în investiţii cu capital privat străin. Prin urmare, administraţia locală şi-a propus să construiască la Budeşti un aeroport.

0

Aflată la 5 kilometri de Râmnicu Vâlcea, Budeşti este cea mai industrializată comună din judeţ. Parcul economic se întinde pe 80 de hectare, iar în multinaţionalele şi firmele româneşti de aici lucrează peste 5000 de oameni.
În localitate nu există şomeri şi nici asistaţi social , iar Primăria obţine din taxe de la firme jumătate de milion de euro

O pistă de 900 metri

„Asocierea dintre Budeşti si Consiliul Judeţean Vâlcea deschide un drum care se va materializa cu acest serviciu de transport extrem de util pentru viitorul economic al zonei. În prima etapă am depus la Direcţia Agricolă o cerere de scoatere din platoul Barza a 6 hectare de teren. Micul aeroport va avea o pista de 900 de metri şi o cladire administrativă. În prima fază aici vor putea ateriza avioane de dimensiuni reduse şi vom amenaja si o platformă betonată pentru helicoptere”, a precizat si primarul din Budeşti, Ionel Vladulescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ