Capricorn (21.12-19.01). Ca zodie ce încă beneficiază de protecţionismul anului trecut, aruncaţi şi cei din urmă saci în căruţă. Moara solară a timpului funcţionează la parametri optimi, astfel că în domeniile predilecte va fi mereu o jimblă de mâncat. Raţional şi inventiv ar fi atributele de profil ale acestui semn cardinal, flancat de bipolaritatea Saturn (forţă morală) – Uranus (adaosul noutăţii). Din februarie încolo, ca toate celelalte zodii marcate de Anul chinezesc al Mistreţului de Pământ, consolidaţi şi personalizaţi. În iulie şi octombrie, opoziţia rotativă a planetelor tutelare se traduce prin oportunităţi concesive, salt calitativ, şanse sporite şi spornice totodată. Astrograma sănătăţii, a norocului şi dragostei (trei în una) – fără bătăi de cap, fără bătăi de inimă. Dorinţa de (re)înnoire are în acest nativ un catalizator fervent.

Vărsător (20.01-18.02). În tranziţia astrală „câine” – „mistreţ” (de pământ), unele relaţionări vor decurge mai greu. Apoi se reglează, dar în faţa feluritelor provocări (parteneriate, joburi, colaborări, călătorii etc.), un semn de aer analizează până ameţeşte şi o ia de la capăt. 2019 va mai sta sub semnul unor reparaţii şi finisări punctuale, vizată fiind şi sănătatea, cu accent lucrativ pe bioritmul din a doua parte a zilei. Raportul dintre compatibilităţi şi incompatibilităţi – evident, în favoarea celor dintâi, încât o promovare surpriză n-ar fi de mirare. În investiţii, îmbunătăţiri funciare şi comerţ, noul an se va dovedi productiv, mai cu seamă în ultimul semestru. În completare, călătoriile în grup şi entertainmentul nu vor fi ocolite. Atenţie, micile abateri de la orice fel de regulă vă pot costa uneori cât nu merită.

Peşti (19.02-20.03). Înconjuraţi-vă de cei care cu adevărat vă preţuiesc, iar intrarea în noul an e prilejul, ştiţi că totul pleacă de la cap. Veştile contradictorii se limpezesc, aşteptările, deloc îndelungate, nu vă vor dezamăgi. Conjuncţia Venus-Jupiter, din 22 ianuarie, îşi va pune amprenta pe un proiect de durată. Vor fi necesare şi nişte investiţii în folosul copiilor, al tinerilor. Frânaţi-vă excesele şi lauda de sine, nu daţi afară din casă. Vara lui 2019 se anunţă cu trageri de timp, dar până la urmă tot face „poc”, fie lucrând şi la două războaie/joburi. Posibile alergii alimentare şi, culmea, tocmai carnea de peşte e bine de evitat. Nu şi alianţele cu nativii din aceeaşi zodie, care, alături de semnele de pământ, vor fi întotdeauna de apeciat. August şi septembrie se anunţă ca fiind cele mai încărcate emoţional, nu single, ci în cuplu.

Berbec (21.03-20.04). Ca urmare a unui Marte în plin exerciţiu, luna martie inaugurează o primăvară antrenantă. Asociat Soarelui, el dezvoltă iniţiativa, dă curaj şi mobilizează. Din vară, vor fi de trecut câteva praguri înnoitoare (aprobări speciale, lucrări, examene). Nu forţaţi cadrul financiar şi hazardul, întrucât banul muncit în limitele prestabilite e marca (euro, leul) acestui semn de foc. În sănătate nu aveţi a vă plânge, doar controale de rutină şi o meteosensibilitate puţin ieşită din grafic. Orele suplimentare şi deplasările, deşi obositoare, vă captează interesul. Un sextil-două pe meridianul acestui An al Mistreţului de Pământ sunt bine-venite pentru o conjugată izbândă de familie. Foarte bine aspectată este cea de-a opta casă astrală, a spiritualităţii. Anumite circumstanţe vă determină să scrutaţi viitorul cu şi mai mare îndreptăţire.

Taur (21.04-20.05). Cer natal mai pronunţat în bine şi foarte bine comparativ cu anul trecut. Planeta guvernatoare, Venus, în conjuncţie imediată cu exuberantul Jupiter, conjuncţie recidivând în noiembrie, deschide şi închide cercul. Ingrediente: perfecţionism, conjugare de eforturi şi de bilanţ, creativitate, adaptare la nou, vizionarism. Atât îi trebuia asociativ Mistreţului: un Taur! Un deja-vu şi încă ceva complementar din zodii de apă şi foc particularizează mijlocul de an. Un venusian de pământ rar va prinde ultimul vagon, obişnuit să se urce în primele. Imaginativ, dă pur şi simplu pe-afară. Muzica, pictura şi literatura reprezintă capriciile sale. Dacă mâna şi ochiul nu cedează, nimic nu cedează. De bună seamă, ceea ce ştie şi el, există un echilibru în toate. A măsura, a cântări – acesta e mottoul său zilnic.

Gemeni (21.05-21.06). Mai ales pentru o zodie de aer, Mercur rămâne una dintre planetele reactivate. Va lua în primire casa a treia (gândirea, intuiţia, percepţia), pactizând cu Soarele, şi casa a patra (simplitatea, comoditatea, familia). În acest ultim domiciliu astral, nicio relaţie mai consistentă ca aceea cu o Fecioară. Filosofia, justiţia, logica, ştiinţele, în general, sunt apanajul Gemenilor. Nu-i antrenaţi în jocuri de bursă, de noroc şi de risc, fiindcă vă lasă-n drum. Multe semne zodiacale vor avea nevoie de ei ca de… aer! Buni moderatori, buni psihologi, în variantă feminină vor fi cei ce îi conduc pe bărbaţi. Excesele distractive, culinare etc. le sunt străine. Neajunsuri? Poate stereotipiile ca mod de a fi să nu creeze probleme. Este şi explicaţia pentru sistemul lor osos atins de căldurică şi sedentarism.

Rac (22.06-22.07). În ianuarie (eclipsă totală de Lună) şi iulie (parţială), câteva aspecte nodale vă ţin în loc. Nu vă grăbiţi să suspectaţi vreo opoziţie. Între aceste aspecte şi după ele – configuraţii generoase, întinse punţi de comunicare şi de colaborare. Veţi da şi o mică lovitură de imagine. Soarele care vă preia, având şi de ce, adăugându-i-se Uranus din Capricorn, cu profunzimile lui spectaculoase, şi Venus, din Taur, într-un trigon de milioane, vă conferă o extraordinară stare de spirit. Pe fundaţia ei, veţi construi şi reconstrui. Ceva onirism, ceva realism edulcorat, ca oricărui lunatic. Bioritm bun la toate. Revin călătoriile, excursiile, vizitele, într-o succesiune aparte. Tranzitul mercurian din noiembrie, iată unul din prilejuri pentru a vă evalua limitele. Ca orice nativ dând cu spatele, nu excludeţi progresul.

Leu (23.07-22.08). Soarele propriu dezvoltă motivaţie şi optimism, dar şi până aici aţi avut conturată o corectă grilă a valorilor. În debutul lui 2019, partea Leului (în ascensiune) dublează partea Mistreţului cu colţi de argilă (duhul pământului): pragmatism, calcul, afaceri domestice. Aveţi în mână tacul şi bila, pâinea şi cuţitul. Apa rece contravine beţiei de şansă. Karma pozitivă – concordantă, vibrantă – se instalează din luna mai. Condiţia formativă de a pătrunde orice text şi context e OK. Abilităţi sociale bune conducătoare de spirit novator şi de impresie publică. Jupiter stă cu ochii pe cea de-a cincea casă astrală, a experienţelor romantice. Cu amendamentul că memoria reziduală va avea primul cuvânt, dacă nu şi ultimul. Toamnă pe jumătate insolită, pe jumătate consumată deja imaginar, ca un febril artist plastic.

Fecioară (23.08-22.09). Dominaţia semnului de Pământ, care vă vizează/avizează prin cheie mercuriană, are o triplă aplicaţie: gândire vie, relaţionare, prudenţă. O prudenţă cvasi-echivalentă cu cinismul. Studios, analitic, mai deloc aventurier, nativul-Fecioară este omul potrivit la locul potrivit. Sezonul când toate îi înfloresc şi rodesc este iulie-octombrie, dar nici restul anului nu este insignifiant. Alianţele cele mai trainice provin de la zodiile de aer. Zodiile care îl precipită sunt cele de foc. Se îmbolnăveşte rareori, doar cât să ţină minte. Vulnerabilităţii din zona ficatului nu-i strică puţin regim. Nu prea trag banii la semn, nici nu-i caută dinadins. Au caracteristici meteo: dacă pică, pică. Doct, informat, este un companion agreabil. Cu el, orice drum lung devine scurt. În lumea păsărilor, ar ateriza necondiţionat la cuib.

Balanţă (23.09-22.10). Anul Mistreţului de Pământ vă e dator cu surprize plăcute, cele mai multe pe relaţia dintre cauză şi efect, dintre muncă şi răsplată. Influxurile venusiene, guvernatoare, asistate de planete grele, cu putere de decizie, vor tot apărea şi dispărea în 2019. Unui semn de aer ca acesta, cu viziune de sus asupra lucrurilor, i se întind „pământuri noi” inclusiv în dragoste. Sau dosare noi de soluţionat, după cum, tot din aer, vin şi virozele. Astrogramă de bun augur în ce priveşte câştigurile băneşti. Aici, veţi fi pus câteodată în situaţia de a alerga după doi iepuri, simultaneitate cu dichis. Trigoanele cu Luna, Soarele şi Marte (ianuarie-iunie) sting orice conflict, iar opoziţiile cu toate cele trei (iulie-decembrie) aprind fitilul. A nu se uita că orice incendiu se stinge din apropiere şi nu prin interpuşi.

Scorpion (23.10-21.11). Latura sentimentală va fi ipotenuza figurii geometrice reprezentată de 2019, iar laturile socială şi a înţelegerii, catetele. Un an pigmentat cu provocări atractive, cu soluţii ingenioase. Veţi fi şi independent, şi dependent (de părinţi, de copii, de nativul de cuplu). Aveţi calitatea de a demara în forţă şi de a vă asigura un ecart promiţător acolo unde vă este lumea mai dragă. Nu căutaţi alte configurări, semnele armonice vor fi înseşi semnele de apă. Seducătoare – porturile, podurile şi punţile, cârligele de orice fel şi firul întins. Vă bucuraţi de o dublă rezistenţă: fizică şi psihică, ţineţi la drum şi la asperităţile lui. Accent tonic pe cea de-a noua casă, a descoperirilor (Luna), cum şi pe cea de-a zecea, a înţelepciunii (Soare). Pentru scorpionii tomnatici, recomandabil este s-o împărtăşească asemenea bunului preot.

Săgetător (22.11-20.12). Până la poziţionarea Soarelui pe firmament, principalul jucător e dubletul Jupiter-Lună, starea de veghe şi visul. Când i se alătură Venus, cea plină de iubire, puteţi striga: „servit”! Ar fi intervalul iunie-august, inima răscolitoare a Mistreţului de Pământ. Ce găseşte el: fructul hrănitor, armonia, farmecul esenţei şi pasiunea. Vorbe mari, dar nu sunt, întrucât vor avea acoperire faptică. Urmaţi-vă îndemnul, ascultaţi şi de ceasul biologic, de care nici elveţienii nu sunt scutiţi. Karma specifică înseamnă protecţie, intuiţie, inspiraţie şi lucrarea ce derivă de-aici. Un semn de foc în apropierea unui semn de apă nu va promite marea cu sarea (ar fi culmea!) şi va evita elementul bombastic. Este plăcut ca interlocutor şi se bucură de atenţie. De „atenţii”, n-ar fi cazul. Culmea e că încheie anul pe culmi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ