Inspirate din fapte reale, poveștile celor patru adolescenți pornesc dintr-o arie cât se poate de evidentă: „Cartierul Ostroveni”, „Tic-Tac”, „Hermes”. Săraci, și fără repere morale care să le ofere calea potrivită în viață, cei patru se lasă seduși de mirajul internetului. Unul ajunge hacker celebru și se răzbună în mediul virtual pe cei care îi insultă pe muncitorii români, alții fac tranzacții frauduloase cu îi românești, din care strâng sume mari de bani. Spectacolul pune accentul pe psihologia personajelor, pentru care aproape că are compasiune: cum au ajuns aici, ce scuze își găsesc, cum își minimalizează faptele, cum îi descrie mass-media. Din acest motiv, morala poate fi contradictorie dacă nu îi pătrunzi sensurile adevărate; cu atât mai mult cu cât „Portofele virtuale“ va fi prezentat și elevilor, în sistem de circuit închis.
Cele patru personaje sunt remarcabil interpretate de actorii Alexandru Beteringhe, Andrei Brădean, Vladimir Purdel și Ana Șușca. Costumele și decorul: Denisse Moise; scenografia și muzica Maria Sgârcitu; video Dan Adrian Ionescu și Mizdan. Coordonare și documentare Denisse Moise.
„Portofele Virtuale“, premieră cu urale la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea
Duminică, 9 decembrie, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea a avut loc premiera spectacolului „Portofele Virtuale”, scris și regizat de David Schwartz. Un spectacol de 1 oră și 45 de minute, cu un text aproape explicativ despre infracțiunile pe internet, pedepsite, invariabil, cu pușcăria. „Portofele Virtuale”, a fost realizat în cadrul proiectului finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, intitulat „1918-2018, Centenarul văzut de generația Y“. Premiera s-a bucurat de uralele publicului, manifestări rar întâlnite în ultimii ani la manifestările teatrale.