Documentaţiile, depuse abia în ziua începerii anului şcolar
Demarate de la guvern cu viteza melcului, procedurile de achiziţie şi licitaţie au urmat acelaşi ritm şi la Vâlcea. Potrivit administratorului public al judeţului Vâlcea, Adrian Mihăilă, documentaţiile pentru verificare şi validare au fost depuse la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) abia pe 10 septembrie. Aşadar, exact în ziua în care a început noul an şcolar (!). Iar excesul de ”vigilenţă” nu a făcut altceva decât să pună cruce programului – cel puţin până la ora actuală.
„Hotărârea de guvern prin care s-au demarat procedurile de achiziţie a apărut la sfârşitul lunii iulie. Am pornit pe trei loturi, fructe, lapte şi corn, documentaţiile de licitaţie fiind depuse pentru verificare şi validare la ANAP pe 10 septembrie. Pe 27 septembrie, am aflat că au fost respinse pe motiv că ne-am luat prea multe măsuri în ceea ce priveşte ofertanţii. Am repostat pe 12 octombrie, iar pe 15 octombrie au fost respinse din nou. Am revenit pe 16 octombrie, iar pe 17 octombrie documentaţiile au fost validate, licitaţia fiind demarată pe 23 octombrie. Ofertele depuse pe cele trei loturi au fost deschise pe 26 noiembrie. Sunt doi ofertanţi pentru fructe, un ofertant pentru lapte şi cinci pentru produsele de panificaţie. În prezent, aceste oferte sunt în faza de evaluare în cadrul comisiei”, a declarat administratorul public al judeţului Vâlcea, Adrian Mihăilă, conform DC. News. El a mai afirmat că produsele vor fi distribuite şcolarilor şi preşcolarilor vâlceni abia peste câteva săptămâni, contractul urmând să fie încheiat pe o perioadă de doi ani şcolari, 2018-2019 şi 2019 -2020.

„În an de centenar le-au furat până şi mâncarea elevilor”

Situaţia din Vâlcea a fost făcută publică de către deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. Acesta a acuzat conducerea CJ Vâlcea de incompetenţă şi de promovarea unui „centralism comunistoid” păgubos: „Preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, ar trebui să plece acasă. Este incompetent şi dovedeşte asta în fiecare zi. Nicio şcoală din judeţul nostru nu a primit până acum lapte şi corn pentru elevi. Acest lucru este de nepermis şi îl acuz public pe domnul Constantin Rădulescu pentru că, din dorinţa de a avea beneficii personale, în urma desfăşurării acestui program, s-a ajuns în această situaţie. De ce în alte judeţe nu sunt probleme cu acest program? Pentru că acolo există viziune, licitaţiile se ţin din timp, sunt împărţite în mai multe loturi, pe zone, şi astfel produsele ajung proaspete la elevi, de obicei de la firme locale. În acest fel, toată lumea are de câştigat. La noi la Vâlcea, se preferă un centralism comunistoid, probabil din dorinţa de îmbogăţire a celui ce vremelnic se află în fruntea judeţului. O gândire păguboasă, care probabil îl va duce la pierzanie pe domnul Rădulescu. Ăsta e cadoul PSD-iştilor vâlceni în an de centenar: le-au furat până şi mâncarea elevilor!”, a declarat Buican.

Consilierii judeţeni, acelaşi aluat stricat

În stilul deja consacrat, deputatul liberal a găsit vinovată şi mass-media care nu a semnalat eşecul programului. S-a prefăcut că nu ştie că, din indolenţă şi incompetenţă, cohorta de consilieri judeţeni liberali, printre care şi cadre didactice, nu a scos un cuvinţel despre această situaţie. Este adevărat, unii dintre aleşii PNL Vâlcea au alte scuze: dulcele „blat” cu puterea. De cealaltă parte, servili şi meschini, consilierii puterii demonstrează încă o dată că interesul lor faţă de oameni nu trece de genunchiul broaştei. Revenind: că mass-media devine imediat receptivă la aceste semnale grave o demonstrează situaţia de faţă.

P.S.: Considerându-se ofensat de aceste acuze, preşedintele CJ Vâlcea a anunţat că îi va face deputatului Buican plângere penală.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ