Ministrul sportului, despre agresiunile de la lotul de judo: „Nu am demarat nicio anchetă, nu au făcut plângeri”

Ministrul tineretului şi sportului, Bogdan Matei, a vorbit la Râmnicu Vâlcea despre scandalul de la lotul naţional de judo. Acesta a declarat că ministerul pe care îl conduce nu a demarat nicio anchetă deoarece nu există plângeri din partea sportivelor.

0

„Nu am demarat nicio anchetă pentru că nu avem nicio plângere din partea niciuneia dintre fete şi nici a niciunuia dintre părinţi. Însă, aşa cum am declarat, nu sunt de acord cu asemenea tratamente sub nicio formă şi nu le voi tolera”. Întrebat dacă ministerul nu se poate autosesiza în baza declaraţiilor publice asumate ale sportivelor, Matei a afirmat că şi aceasta ar fi o variantă de lucru: „Ne putem şi autosesiza, dar deocamdată tot ce ştiu eu este din spaţiul public şi nimic mai mult, urmează să luăm legătura cu cei implicaţi, plecând de la antrenori, federaţie, până la fetele care spun lucrurile care s-au întâmplat la lot”, a spus Bogdan Matei.
În ultima perioadă, mai multe foste componente ale lotului de judo au povestit cum, cu ani în urmă, au fost bătute de antrenorii Florin Bercean şi Gianina Andreica.
La vremea respectivă, sportivele aveau vârste mici, sub 14 ani, şi se aflau la Cluj, acolo unde se pregăteşte centralizat lotul naţional.
Ministrul tineretului şi sportului a participat la manifestările care au avut loc la Râmnicu Vâlcea cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ