Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Naționale a României

0

„«Sunt în viața unui neam clipe de fericire atât de mari încât ele răscumpără veacuri întregi de suferință.» Cuvintele acestea au traversat un secol de istorie și vorbesc atât despre măreția și importanța împlinirii de la 1 Decembrie 1918, cât și despre însemnătatea momentelor înălțătoare pe care le trăim astăzi, când celebrăm Centenarul Marii Uniri.
Este un bun prilej să reflectăm asupra parcursului ultimilor 100 de ani, dar și asupra celui pe care ni-l dorim pentru următorii 100. Mai mult ca oricând, este timpul să ne întrebăm cum putem noi, moștenitorii unui veac de unitate, să arătăm mai bine recunoștința pentru marea realizare a înaintașilor și ce putem face pentru a-i asigura dăinuirea.
Trebuie să dovedim că uniunea între teritorii a devenit cu adevărat «unire-n cuget și simțiri». Să trecem peste ce ne desparte și să păstrăm doar ceea ce ne apropie. Să ne uităm către semeni cu prietenie, să oferim mereu un umăr de sprijin și o mână de ajutor. Să știm că și forțele mici pot da naștere operelor uriașe, atunci când sunt legate prin consens. Să înțelegem că România următorului veac se construiește astăzi, iar garanția unității ei stă în gesturile și acțiunile pe care fiecare dintre noi trebuie să le așeze, zi de zi, sub semnul solidarității, al înțelegerii și al conlucrării pentru binele comun.
Aceasta este datoria pe care un secol de-a lungul căruia am scris istorie ca un singur neam ne-o impune față de generațiile trecutului, aceasta este moștenirea pe care avem obligația să o transmitem intactă generațiilor viitoare. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ