Evenimentul „Cu dor de Bucovina“, organizat la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduieşte miercuri, 28 noiembrie 2018, începând cu ora 13:00, în sala „Adrian Păunescu”, activitatea cu titlul „Cu dor de Bucovina”.

0

La eveniment vor participa elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, coordonaţi de profesorii Claudia Balaci, Cristina Gecălă, Traudia Chiripuş şi Melania Iacob-Calcinoschy.
„Este lăudabil efortul organizatoric al profesorilor de la cele două unităţi de învăţământ din Craiova. Ocazia este cu atât mai potrivită cu cât Unirea Bucovinei cu România trebuie semnalizată ca atare. Ne bucură interesul pe care profesorii de istorie îl acordă acţiunilor prin care elevii iau contact cu evenimentele şi personalităţile istorice cărora le datorăm crearea României Mari”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.
Manifestarea este dedicată marcării unui veac de la Unirea Bucovinei cu România, la 28 noiembrie 1918, şi face parte din ciclul de activităţi dedicate Centenarului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ