Ford vrea să angajeze, dar nu prea are pe cine

Compania Ford a anunţat că intenţionează să angajeze 1.700 de persoane în perspectiva începerii producţiei la un nou model ce va fi realizat la Uzina de la Craiova. Acest lucru s-ar putea să fie însă mai dificil decât şi-ar imagina cineva, chiar dacă, de foarte mulţi ani, judeţul Dolj este mai mereu în top la capitolul şomaj.

0

Din acest motiv, conducerea Ford se va întâlni, săptămâna viitoare, cu primarii localităţilor doljene din împrejurimile Craiovei. Reprezentanţii uzinei de autoturisme vor ca, la rândul lor, edilii să transmită vestea în propriile localităţi cu privire la faptul că începe angajările pentru producerea unui nou model, ceea ce va duce la crearea a 1.700 de noi locuri de muncă. „Este dificil să găsim personal doar în Craiova şi atunci ne-am pus de acord, studiind întreg judeţul Dolj, ca până la 35 de kilometri în interiorul judeţului să mergem să discutăm cu primarii, în aşa fel încât lumea să fie informată despre ceea ce urmează să se întâmple. În acest sens, în cursul săptămânii viitoare, în data de 14 noiembrie, vom avea o întâlnire cu toţi aceşti primari, la sediul uzinei, urmată de o vizită în fabrică. Apoi rămâne ca fiecare edil să vadă cum informează populaţia. Este vorba despre 1.700 de locuri de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Compania estimează că cele mai multe angajări vor avea loc anul viitor, dar vor exista şi persoane care vor începe lucrul mai devreme întrucât trebuie să urmeze cursuri de pregătire în ţară sau peste hotare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ